bema februar2017

Tropic mojMarket optimize

SREBRENICA - Opština Srebrenica i Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) raspisali su javni poziv za dodjelu retroaktivnih naknada za podršku privrednim subjektima na području Srebrenice u otvaranju novih radnih mjesta u prerađivačkoj industriji ili polјoprivredi.

Opširnije...

LJUBLJANA - "Pošta Slovenije" još nije raspisala poziv za angažovanje radnika iz BiH i iz ovog preduzeća su najavili da će taj potez povući tek kada iscrpe sve mogućnosti za popunu radnih mjesta radnicima iz Slovenije i Srbije.

Opširnije...

Konačno ste dobili promociju. Sve te godine rmbačenja su se konačne isplatile. Postoji samo jedan problem – nemate nikakvu menadžersku obuku, piše BBC.

Opširnije...

BANJALUKA - Kada je u pitanju nova gradnja, prodajne cijene stanova u Banjaluci iznose čak i do 3.500 KM po kvadratu, koliko koštaju neki stanovi u strogom centru grada. Što je zgrada dalje od centra to i cijene drastično opadaju.

Opširnije...

FOČA - Prema posljednjim podacima na području opštine Foča je 3.300 nezaposlenih od oko 19.000 stanovnika. U ovoj i prošloj godini u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje 116 Fočaka dobilo je privremeni ili stalni posao.

Opširnije...

UMAG - MK Grupa srbijanskog biznismena Miodraga Kostića proširila je poslovno carstvo na Hrvatsku kupivši hotel Kempinski u Savudriji, kod Umaga, kazao je za Lider dobro upućen izvor.
‘Kralj šećera’ prethodno je 2015. kupio hotel Kempinski u Portorožu, a sada je u svoj portfelj uvrstio kompleks istog hotelskog lanca 20 kilometara dalje u Savudriji.

Opširnije...

Sve što je tajno je oduvijek bilo intrigantno. Tajni klubovi bogatih investitora oduvijek su bili interesantni javnosti. Međutim, i bogati investitori su počeli da prate trendove, pa je tako oformljen prvi onlajn klub bogatih investitora.

Opširnije...

SARAJEVO - Sirijac Abdulah Mehdi kupio je jednu od najvećih zgrada u Sarajevu koja je godinama bila prazna. Riječ je o zgradi Poslovni centar Kumrovec izgrađenoj 2008. godine u naselju Otoka.

Opširnije...

STOKHOLM - Vrtoglavi privredni rast u Švedskoj suočava se s već poznatim problemom - manjkom kvalifikovane radne snage.

Opširnije...