bema februar2017

Inovacije

Danas je u Ambasadi RH u Londonu hrvatska kompanija "Include" najavila dolazak na tržište Velike Britanije i Irske, predstavljajući Steora pametnu klupu široj javnosti.

 

IvanMrvoš

 

Događaju su prisustvovali mnogi gosti, relevantni za područje obnovljivih izvora energije, tehnologije i okoliša (kao što je, primjerice, Digital Greenwich), kao i diplomatski predstavnici iz drugih zemalja.

Nakon kratkog pozdrava novoimenovanog ambasadora RH u Velikoj Britaniji Igora Pokaza i njegove savjetnice za privredu, Davorke Žanić - Dražić, osnivač Includea, mladi inovator i "IT genije iz Solina", Ivan Mrvoš, predstavio je svoju kompaniju i Steoru - pametnu klupu. Kao inovator prve pametne klupe u Evropi (lansirane 2015.) već je do sada osvojio brojne nagrade na nacionalnim takmičenjima za inovacije.

Evropska turneja pametne klupe

Radi se o prvom predstavljanju u nizu, odnosno o pilot projektu "pametna klupa na turneji", u sklopu koje će jedan hrvatski izvozni proizvod – pametna klupa Steora - biti na turneji po odabranim hrvatskim ambasadama u Evropi u kojima bi bile izložene po nedelju dana.

Cilj kompanije je do kraja godine povećati prisutnost u 30-ak zemalja. Include trenutno zapošljava 40 radnika i najveći je hrvatski proizvođač pametnih klupa.

Pametna klupa Steora je ulična klupa nove generacije. Napajana solarnom energijom, nudi više funkcija i prednosti - bežični punjač i USB priključke za punjenje telefona i drugih pametnih uređaja, besplatni Wi-Fi hotspot, uličnu rasvjetu, sistem hlađenja sjedala, senzore za prikupljanje podataka i online platformu (nadzornu ploču) za praćenje i analizu podataka.

 

Izvor: Index.hr