bema februar2017

Tropic mojMarket optimize

BERLIN - Evropska unija sprema “crnu listu” američkih proizvoda, ako zvanični Vašington ograniči uvoz aluminijuma i čelika, piše njemački list “Frankfurter algemajne cajtung”.

Opširnije...

LJUBLJANA - Novi vlasnik brenda Peko je Alpina, nakon što ga je kupila na aukciji u Celju, izvijestila je RTV Slovenije.

Opširnije...

MOSTAR - Radovi na izgradnji prometnice i dva kružna toka u naselju Rodoč izvodit će se u iduća tri mjeseca, a izvodi ih tvrtka HP Investing d.o.o. Mostar.

Opširnije...

BRČKO - ZZ "Brka" Brčko je potpisala Ugovor o dodjeli grant sredstava sa Sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom SERDA i time započela implementaciju projekta "Smart Healthy Snacks" vrijedan oko 170 hiljada KM, prenosi RTVTZ.

Opširnije...

SARAJEVO - Potrošači u BiH znaju neka svoja prava, ali kada su u pitanju deklaracije na proizvodima, tu baš i nisu upoznati sa time kako bi to trebalo biti. Ne znaju naši građani šta na toj deklaraciji treba da stoji, pa se udruženjima koja se njihovim pravima bave i ne obraćaju često o ovom pitanju.

Opširnije...

SARAJEVO - Savjet ministara BiH na narednoj sjednici najvjerovatnije će zaključiti da sva vozila oduzeta u carinskim postupcima koja ispunjavaju uslove za registraciju budu prodata, a ona koja ne mogu biti registrovana da se unište ili prodaju u staro željezo.

Opširnije...

ZAGREB - Za N1 je iz izvora u Agrokoru i službeno potvrđeno da Ante Ramljak odlazi s pozicije izvanrednog povjerenika Vlade Hrvatske u koncernu Agrokor.

Opširnije...

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina je za više od pet puta povećala izvoz robe u Katar od kada je jedna od najbogatijih zemalja na svijetu pod sankcijama arapskih zemalja zbog sumnje u finansiranje terorizma.

Opširnije...

BANJALUKA - Alternativa najavljenom restrukturiranju Željeznica RS-a bio bi stečaj tvrdi entitetski ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić.

Opširnije...