bema februar2017

1400x100

BANJALUKA - Putna infrastruktura u BiH najgora je u regionu, zbog čega je potrebno usvajanje novih akciza na gorivo, a sredstva neće ići u budžete, već direktno za izgradnju auto-puteva, izjavio je šef Kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj za BiH Jan Braun. 

Opširnije...

BANJALUKA - Savjet za ekonomska pitanja i razvoj, koji okuplja ugledne privrednike i predstavnike Grada, razmatrao je na današnjoj sjednici nacrt gradskog budžeta za 2018. godinu, kao i izvještaje o realizaciji plana kapitalnih investicija i razvoja Poslovne zone Ramići i otvaranju novih poslovnih zona.

Opširnije...

SVIJET - Dani dolara kao najvažnije svjetske valute su odbrojani, ističe profersor ekonomije s Berklija.

Opširnije...

SARAJEVO - Radionica pod nazivom "Društveno preduzetništvo u poljoprivredi te iskustava u kreiranju zadruga kao relevantnih poslovnih modela" održana je danas u Općini Novi Grad Sarajevo, u okviru implementacija projekta "Urbana poljoprivreda".

Opširnije...

BANJA LUKA - Netransparentno planiranje, kratki rokovi i neodgovarajući postupci, diskriminirajući kriteriji i tehničke specifikacije osnovne su karakteristike procesa javnih nabavki u BiH. Zaključci su to nakon završetka prve faze procesa monitoringa javnih nabavki koju su u 2017. godini vršili timovi Fonda otvoreno društvo BiH, Razvojne agencija Eda Banja Luka, Transparency International BiH, Centra za istraživačko novinarstvo BiH i UG "Tender" Banja Luka.

Opširnije...

BEOGRAD - OTP banka Srbija i Nacionalna banka Grčke (NBG) zatvorile su finansijsku transakciju, čime je uspješno završena kupovina Vojvođanske banke, kojom je do sada upravljao grčki NBG.

Opširnije...

SARAJEVO - O otvaranju novih radnih mjesta u SBK-u, razgovarano je u utorak u Travniku, na sastanku predstavnika Prevent grupacije iz Sarajeva i Fondacije Hastor s premijerom SBK-a Tahirom Lendom i načelnikom opštine Travnik Admirom Hadžiemrićem.

Opširnije...

BEOGRAD - Loukoster Izi džet uspostaviće novu, drugu po redu, redovnu liniju sa beogradskog aerodroma “Nikola Tesla”. 

Opširnije...

BEČ - Nakon eksplozije u gasnom čvorištu Baumgarten prekinute su isporuke gasa ka jugu i jugoistoku Evrope, saopštila je kompanija “Gas Connect Austria”.

Opširnije...