bema februar2017

Tropic mojMarket optimize

BANJALUKA - Konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta Republike Srpske za prvu polovinu 2017. godine, koji nije predstavila Glavna služba za reviziju na posljednjem zasjedanju Narodne skupštine Republike Srpske, ukazuje na vrtoglavi rast zaduživanja i javne potrošnje, ali sa druge strane, i blagi rast naplate prihoda koji nije u stanju pratiti ovaj trend zaduživanja.

Opširnije...

SARAJEVO - Vlada FBiH je usvojila informaciju o jačanju pravne odbrane Vlade FBiH u slučaju radnopravnih sporova.

Opširnije...

BANJA LUKA - Tvornica obuće „Bema” d.o.o. polako priprema zimnicu u radničkom restoranu za predstojeću zimu. Od posla ne bježi ni direktor TO "Bema" koji se uhvatio zajedno sa radnicima. 

Opširnije...

BANJALUKA - Poljoprivrednici iz BiH nemaju puno koristi od dozvole za izvoz krompira u zemlje EU, a što pokazuju i zvanični podaci prema kojima je izvoz ove povrtarske kulture na zanemarivom nivou.

Opširnije...

MOSKVA - Predsjednik Rusije Vladimir Putin ocijenio je da je Hrvatska važan partner Rusije i istakao posebnu vezu dvije zemlje na ekonomskom planu.

Opširnije...

BANJALUKA - Proizvode vrhunskog kvaliteta na dvodnevnoj manifestaciji predstavlja oko 50 vinara i više od 20 proizvođača hrane.

Opširnije...

BUDIMPEŠTA - Mapa koridora za gasnu infrastrukturu u Evropi biće znatno transformisana u narednih nekoliko godina, a energetska diverzifikacija je jedan od ključnih prioriteta EU, zaključeno je na Šestom godišnjem forumu EU strategije za Podunavlje, koji je završen u četvrtak u Budimpešti.

Opširnije...

BIHAĆ – Kompanija “Hamdo Group” iz Katara odustala je od kupovine Drvne industrije “Sanica” u istoimenom mjestu nadomak Ključa, potvrđeno je iz Vlade USK.

Opširnije...

BANJA LUKA - Današnji dan u svijetu posvećen je voćki koju nazivaju kraljicom voća – jabuci. Ustanovljen 1990. godine u Londonu, a obilježava se u cilju promovisanja njenih nutritivnih vrijednosti i kvaliteta koji pozitivno utiču na zdravlje.

Opširnije...