bema februar2017

Tropic mojMarket optimize

SARAJEVO - Stanovište austrijskih firmi koje posluju u BiH je uglavnom negativno, ali očekuju poboljšanja u ovoj godini, pokazalo je godišnje anketiranje poslovnih subjekata iz Austrije u Bosni i Hercegovini koju je izvršio Ured Trgovinskog savjetnika austrijske ambasade i tako se informirao o prednostima i preprekama za ulaganje.

Opširnije...

BANJALUKA - Bosna i Hercegovina ima najveći negativni prirast stanovništva u svim zemljama regiona, a imigracija je druga najveća, odmah nakon Makedonije, pokazuju podaci iz izvještaja Međunarodnog monetarnog fonda za BiH.

Opširnije...

PARIZ, SARAJEVO - Poznata francuska osiguravajuća i analitička kuća "Coface" ocjenjuje da će ekonomska aktivnost u BiH ove godine nastaviti sa skromnim rastom, uprkos lošem institucionalnom i političkom ambijentu.

Opširnije...

BANJA LUKA - Uzimajući u obzir da je iza nas najsušnija godina u posljednjih 10 godina, Udruženje ekonomista RS SWOT je napravilo analizu u kojoj mjeri je ona izazvala udar na kupovnu moć građana i kakvu je štetu prouzrokovala prerađivačima.Kakvu je štetu prouzrokovala suša u Srpskoj i koliko su skočile cijene?

Opširnije...