bema februar2017

1400x100

BANJALUKA - Savjet za ekonomska pitanja i razvoj, koji okuplja ugledne privrednike i predstavnike Grada, razmatrao je na današnjoj sjednici nacrt gradskog budžeta za 2018. godinu, kao i izvještaje o realizaciji plana kapitalnih investicija i razvoja Poslovne zone Ramići i otvaranju novih poslovnih zona.

Opširnije...

ODŽAK - Deset kilometara moderne autoceste koja Bosnu i Hercegovinu spaja s Evropskom unijom, preko dionice Svilaj – Odžak, najsjevernijeg dijela Koridora 5-C, danas je zvanično završeno.

Opširnije...

BANJALUKA - Ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić u ime Vlade Republike Srpske potpisao je danas Sporazum o saradnji na realizaciji projekta izgradnje TE Gacko 2 sa kineskim kompanijama Cniha Africa Investment and Development Co. i China Machinery Engineering Corporation.

Opširnije...

LUKAVAC - Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) Gordan Milinić organizirao je sastanak sa direktorom kompanije Boxmark doo Matejom Bastičem kako bi pokušao riješiti administrativne probleme sa kojima se navedena firma suočava na putu širenja postojećih i realizacije novih investicija u BiH.

Opširnije...