bema februar2017

Tropic mojMarket optimize

BANJALUKA - Savjet za ekonomska pitanja i razvoj, koji okuplja ugledne privrednike i predstavnike Grada, razmatrao je na današnjoj sjednici nacrt gradskog budžeta za 2018. godinu, kao i izvještaje o realizaciji plana kapitalnih investicija i razvoja Poslovne zone Ramići i otvaranju novih poslovnih zona.

 

Zeleni mostBudžet za narednu godinu predstavila je načelnica Odjeljenja za finansije Božana Šljivar koja je rekla da će budžet u prijedlogu biti veći za oko dva odsto u odnosu na nacrt i da će iznositi 131.850.000 KM, što je više za 2,48 miliona u odnosu na planirani nacrt.

Ona je precizirala da će neporeski prihodi biti povećani za 1,14 miliona, a da će, u skladu sa preporukama Vlade RS, rashodi za plate zapolsenih biti smanjeni za 635.000 KM. Šljivar je naglasila da je ovogodišnje refinansiranje gradskog duga omogućilo da se godišnji anuitet za otplatu ranijih zaduženja smanji sa 19,6 miliona na 11,9 miliona KM, što će omogućiti dodatna ulaganja.

Današnjoj sjednici Savjeta za ekonomska pitanja i razvoj prisustvovao je i gradonačelnik Igor Radojičić koji je tokom rasprave govorio o prioritetima Gradske uprave za narednu godinu. On je rekao da je prioritet broj jedan u ovom trenutku izgradnja novog mosta na lokaciji na kojoj se danas nalazi Zeleni most, ističući da je projekat u pripeemi i da će investicija iznositi oko tri miliona KM.

Prema njegovim riječima, visoko na listi prioriteta su i vodosnabdijevanje, te ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu. Radojičić je veoma značajnim ocijenio i dogradnju OŠ „Branko Radičević“, te izgradnju sportskih dvorana u nekadašnjem Šoping centru i kod Gimnazije.

 

Izvor: Banjaluka.rs.ba