bema februar2017

Tropic mojMarket optimize

SARAJEVO - Radionica pod nazivom "Društveno preduzetništvo u poljoprivredi te iskustava u kreiranju zadruga kao relevantnih poslovnih modela" održana je danas u Općini Novi Grad Sarajevo, u okviru implementacija projekta "Urbana poljoprivreda".

 

SarajevoCilj projekta je da kroz pokretanje i promociju organske proizvodnje hrane, koja će biti plasirana u domaćim trgovačkim lancima, budu otvorena nova radna mjesta za mlade nezaposlene osobe koje se nalaze u savjetodavnom procesu Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

Učesnici radionice istakli su da će poljoprivredne zadruge imati perspektivnu budućnost, posebno ako se primjeni preduzetničko, poslovno ponašanje.

Poljoprivrednici i obrtnici se sve više odlučuju na osnivaje zadruga kako bi lakše pristupili tržištu, osigurali konkurentnost, povećali mogućnosti plasiranja proizvoda, te lakše nabavili potrebne materijale i sirovine za prostu i proširenu reprodukciju.

Radionica je održana u saradnji JP "Lokom d.o.o", koje je u vlasništvu Općine Novi Grad Sarajevo, i Projekta zapošljavanja mladih YEP, saopćeno je iz Službe za zapošljavanje KS.

 

Izvor: Akta.ba