bema februar2017

Tropic mojMarket optimize

MOSKVA - Ruski predsjednik izrazio je zabrinutost oko rastuće popularnosti kriptovaluta i najavio intervenciju koja bi trebalo da ih „dovede u red“.

 

putinbitcoin

 

Vladimir Putin, piše Tajms, tvrdi da kriptovalute poput bitkoina predstavljaju 'ozbiljni rizik' i da ljudima omogućuju da 'peru novac koji su skupili kriminalnim aktivnostima, izbjegavaju poreze pa čak i finansiraju terorizam'.

Tržišna kapitalizacija digitalnog novca ove godine porasla je za više od sedam puta i trenutno se kotira na oko 150 milijardi dolara. Rast tržišta kriptovaluta u startu je pokrenula inicijalna ponuda novčića, vrlo popularna metoda sakupljanja sredstava za otvaranje startapova i kompanija. Ovo je podstaklo brojne države, uključujući Kinu i Južnu Koreju, da krenu u borbu protiv ICO-a zbog pretnje koju predstavljaju maloprodajnim investitorima. 

Za razliku od Kine i Južne Koreje koje su ICO proglasili protivzakonitim, Putin planira da uvede nešto umerenije regulative. 

„Treba da iskoristimo prednosti koje dolaze s novim tehnološkim bankarskim rješenjima", rekao je ruski predsjednik. 

'Vrlo je važno ne uspostavljati suvišne barijere, već stvoriti uslove za dalji razvoj i usavršavanje nacionalnog finansijskog sastava".

 

Izvor: tportal