bema februar2017

Tropic mojMarket optimize

BEOGRAD - Kineska “Alibaba grupa” pokazala je izuzetno interesovanje za proširenje poslova na srpskom tržištu, za saradnju u oblastima onlajn turizma, e-trgovine i logistike, rekla je državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić.

 

Alibaba dolazi“Dolazak `Alibabe` je sasvim izvestan. Nakon sastanaka i razgovora koje smo imali sa predstavnicima Nacionalne komisije Kine za reformu i razvoj i predstavnicima kompanije definitivno je utvrđeno da ćemo ući u pregovore o saradnji u oblastima onlajn turizma, e-trgovine i logistike”, rekla je Matićeva za RTS.

Matićeva je dodala da slijedi formiranje radnih timova koji će definisati aktivnosti za realizaciju zajedničkih projekata u okviru te tri oblasti.

Ona je navela da je na nedavnom sastanku sa predstavnicima “Alibabe” zaključeno da je srpsko tržište značajno za kinesku kompaniju.

“Sastanak je protekao u izuzetno prijateljskoj atmosferi. Zaključeno je da je srpsko tržište za `Alibabu` od izuzetnog značaja i da se u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija dolazak te kompanije na srpsko tržište očekuje u narednih nekoliko meseci”, istakla je Matićeva.

Ona je dodala da će se nakon utvrđivanja konkretnih projektnih aktivnosti pristupiti potpisivanju memoranduma o razumijevanju između Ministarstva i “Alibaba grupe”.

 

Izvor: RTS