bema februar2017

Asocijacija za psihološke nauke u svom izdanju kaže da postoji veza između prkosa i kršenja pravila u adolescentskom dobu i velike zarade kasnije u životu. Da li je moguće da su obješenjaci i nemirna djeca (neko bi možda upotrebio i grublje izraze), ustvari pravi mali geniji? Evo o čemu se radi.

Opširnije...

BANJALUKA - Kompanija „Novo RS“ od 1. februara pokreće projekat podrške mladim neotkrivenim talentima u Republici Srpskoj pod nazivom „Novo Ime“, u okviru kojeg će najuspješnijim pojedincima obezbijediti novčane nagrade u iznosu od 5.000 KM, rečeno je danas na konferenciji za novinare povodom početka projekta.

Opširnije...

Pojedina zanimanja uništavaju fizičko i psihičko zdravlje, a čak 26 odsto zaposlenih u stresnim zanimanjima traži pomoć ljekara, pokazalo je istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Južna Kalifornija.

Opširnije...

Psiholozi kažu da novogodišnje odluke praktično nemaju smisla, samo 8% onih koji donose odluke jesu uspješni (mada, za one koji zapisuju svoje odluke kažu da su 10 puta uspješniji da ih ostvare). Ipak, ovakva statistika ne sprječava nas da prebiramo po životu i tražimo nešto od budućnosti, ali na malo drugačiji način.

Opširnije...