bema februar2017

Kako preživjeti januar, a ne upasti u vrzino kolo dugovanja? Prošle su neke od velikih slava, gdje smo bili ili domaćini ili gosti, pa doček 2018. pa repriza, za koji dan i Badnji dan i Božić, doček srpske nove godine, i Sveti Jovan, a pred kraj mjeseca i Sveti Sava. Raspust i zimovanje, samo što nisu. Proslaviti dostojno kako i priliči, potrošiti, a ne prezadužiti se, jer sve iovako je preko naših finansijskih mogućnosti, kako? Oprobano ko i do sad – ček na odoženo, kreditne kartice kao rješenje i moto “prostri se koliki ti je guber dugačak”.

Opširnije...

NJUJORK - Da je Bil Gejts država – bio bi 37. najbogatija nacija na svijetu. Sa neto vrijednošću od oko 89 milijardi dolara, osnivač “Microsofta” je jedan od najbogatijih ljudi na svijetu.

Opširnije...

Ako svaki dan pijemo kafu, u pet godina na to ćemo potrošiti oko 4 hiljade evra, ako ne i više. Mnogo je takvih izdataka koji značajno utiču na naš budžet, ali ih mi ne ocjenjujemo kao opasne i zato ih ne režemo.

Opširnije...

BANJALUKA - Stanovnici BiH, Srbije i Bugarske debitne kartice najčešće koriste za kupovinu hrane, a Hrvati za nabavku odjeće, pokazuju podaci dobijeni istraživanjem koje je sprovela jedna od vodećih svjetskih kartičarskih kompanija “Masterkard”.

Opširnije...