bema februar2017

Tropic mojMarket optimize

Poslije svega, Šnjegota neće otići u politiku već će nastaviti sa radom na Ekonomskom fakultetu, gdje predaje već 17 godina. O svemu što se dešavalo posljednjih mjeseci, u intervjuu za novi broj magazina Faktor kaže da je bilo dosta turbulentno, ali i da su mnoge stvari preuveličane i sa dosta nepotrebnih spekulacija.

Opširnije...

Marinko Umičević, tehnički direktor TO ''Bema'', ponudio je ključeve fabrike.

Opširnije...

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina može izvući brojne koristi iz potpisanog Ugovora o Transportnoj zajednici između BiH i Evropske unije, ali samo ako budemo pametni u šta ozbiljno sumnjam nakon blamaže koju smo oko tog pitanja priredili u BiH, rekao je Mirko Šarović, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Opširnije...

Radujem se novim sporazumima o saradnji na novim projektima između kineskih i partnera iz Bosne i Hercegovine. Kineska vlada će nastaviti podsticati svoje kompanije da ulažu i posluju u BiH, s ciljem podupiranja lokalnog ekonomskog i društvenog razvoja i ostvarivanja win-win rezultata - kazala je u razgovoru za Fenu ambasadorica Republike Kine u Bosni i Hercegovini Chen Bo.

Opširnije...

Vratio se džoging, u modi su škole trčanja, trkači kupuju sve bolju opremu i nakon treniranja na nasipima, obalama, u brdima i šumama mnogi se odlučuju na testiranje svoje trkačke spremnosti. Uključuju štoperice, pomiču granice, pri čemu natjecateljske želje i ambicije narastaju sve do maratona. Na sve većem tržištu amaterskog trčanja u Evropi danas je oko 75 milijona ljudi.

Opširnije...

Profesorica s Pravnog fakulteta Jasnica Garašić prva je jasno upozorila da Lex Agrokor ima krucijalne pravne nedostatke i da ga sabor ne bi smio izglasati. Index je prvi objavio njezin apel javnosti uoči izglasavanja u saboru i deset dana prije nego što je Ante Ramljak preuzeo Agrokor.

Opširnije...

U septembru 2017. kompanija Datalab slavi svojih prvih 20 godina. Gospodin Andrej Mertelj, predsjednik Upravnog odbora, i gospodin Moreno Rodman, izvršni direktor poduzeća Datalab Tehnologije d. d.,  povjerili su nam kako je iz početaka u dječjoj sobi  Datalab izrastao u uspješnu multinacionalnu kompaniju. Također objasnili su nam i koji su planovi  u budućnosti.

Opširnije...

"Biće mi žao ako se u Srbiji ne nađe ni jedan izdavač spreman da odštampa knjigu Roberta Bajera “Tajne Bijele kuće” na srpskom jeziku. I to u takvom tiražu da se omogući svakom stanovniku u zemlji da je pročita i vidi istinske zakulise američke politike prema Balkanu" - Bajer.

Opširnije...

BANJALUKA - "Dunav osiguranje" svojim klijentima je najbliže onda kada im je najpotrebnije, a to oni uglavnom vide kada se desi neki nemio slučaj, gdje im pružamo svoju ruku, kaže u intervjuu za "Nezavisne" Aleksandar Granulić Krcko, direktor Sektora za životno osiguranje u "Dunav osiguranju".

Opširnije...