bema februar2017

Tropic mojMarket optimize

BANJALUKA - Grad mora identifikovati svoju imovinu jer kad god se pokrene priča o toj temi, ne zna se šta je sve tačno u njegovom vlasništvu, zbog čega sam predložio da se na jednom od ljetnih zasjedanja nađu tačke koje će se baviti tim pitanjem.

Opširnije...

BANJALUKA - Plasmani Investiciono-razvojne banke (IRB) RS na kraju prošle godine iznosili su 2,1 milijardu maraka, a najviše novca odobreno je kroz kredite privredi i stanovništvu.

Opširnije...

Tokom 2010. godine, tridesetogodišnji Kajli Tejlor je bio u dugu od 50 hiljada dolara za fakultet od kojeg je odustao. Pošto mu je bilo dosta da čitav taj teret nosi sam na plećima, Tejlor je započeo blog na kojem je dokumentovao svoj put otplaćivanja duga i lekcije koje je naučio usput. Danas, sajt Penny Hoarder ima preko 15 miliona jedinstvenih poseta svakog mjeseca.

Opširnije...

Predsjednik Privredne komore Republike Srpske Borko Đurić poručuje da će u narednoj godini biti trasirani putevi ka primjeni „Programa ekonomskih reformi Srpske za period 2018-2020. godine“ i napominje da je Srpska zabilježila rast privrede.

Opširnije...

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine danas će se izjasniti o Prijedlogu izmjena Zakona o akcizama, kojeg je prethodno usvojio Dom naroda. Usvajanjem ovog zakonskog rješenja, tvrde stručnjaci i međunarodni zvaničnici, oslobodit će se međunarodna kreditna sredstva namijenjena izgradnji putne infrastrukture u BiH.

Opširnije...

Briselski portal "Politiko" objavio je listu 28 ličnosti koje će, prema njihovoj analizi, uticati na oblikovanje Evrope 2018. godine, ocjenjujući da će lideri Evropske unije veći deo narednih 12 mjeseci provesti baveći se njenom budućnošću.

Opširnije...

U intervjuu za magazin Rolingstoun, direktor kompanija Spejs Eks i Tesla sveo je najveće prijetnje čovječanstvu na dva faktora: klimatske promjene i vještačku inteligenciju (AI).

Opširnije...

Alain Badiou (1937, Rabat) jedan je od najutjecajnijih svjetskih filozofa i političkih teoretičara. Studirao je na Louis-le-Grand, potom nastavio studiranje na École Normale Supérieure gdje je godinama predavao. Politički je aktivan od svoje mladosti.

Opširnije...

VR će za mene uvijek biti prekretnica. Čim stavite VR naočale, više ne vidite moje oči. Naša veza i količina informacija koju razmjenjujemo se u mnogočemu mijenja, ističe Hunt.

Opširnije...