bema februar2017

1400x100

Briselski portal "Politiko" objavio je listu 28 ličnosti koje će, prema njihovoj analizi, uticati na oblikovanje Evrope 2018. godine, ocjenjujući da će lideri Evropske unije veći deo narednih 12 mjeseci provesti baveći se njenom budućnošću.

Opširnije...

U intervjuu za magazin Rolingstoun, direktor kompanija Spejs Eks i Tesla sveo je najveće prijetnje čovječanstvu na dva faktora: klimatske promjene i vještačku inteligenciju (AI).

Opširnije...

Alain Badiou (1937, Rabat) jedan je od najutjecajnijih svjetskih filozofa i političkih teoretičara. Studirao je na Louis-le-Grand, potom nastavio studiranje na École Normale Supérieure gdje je godinama predavao. Politički je aktivan od svoje mladosti.

Opširnije...

VR će za mene uvijek biti prekretnica. Čim stavite VR naočale, više ne vidite moje oči. Naša veza i količina informacija koju razmjenjujemo se u mnogočemu mijenja, ističe Hunt.

Opširnije...

Pozitivan stav osnova je svakog privatnog i poslovnog djelovanja. Jednostavno, uz sve što vas čeka, morate biti optimist da biste uspjeli!!

Opširnije...

Slovenski portal Mladi preduzetnik objavio je intervju s dr. Jelenom Rašula, jednom od osnivačica brenda Shopper’s Mind i voditeljicom digitalnog marketinga na Ceneje d.o.o., koja je govorila o ključnim marketinškim izazovima u sljedećim godinama.

Opširnije...

Projekcija filma “Božanski poredak” i diskusija “Božanski poredak ili kako ga poremetiti?” upriličena je danas u Sarajevu.

Opširnije...

“Jedan od zabrinjavajućih trendova je definitivno trend kojeg ja nazivam “lipstick on a pig” (pojam za prividno i lažno predstavljanje nečega) rekao je Prof. Peppard, te dodao “U ovakvim slučajevima organizacija daje lažni privid da je digitalna”

Opširnije...

BANJALUKA - TeleGroup vodeća kompanija u regionu u oblasti informacionih tehnologija, nakon implementacije inteligentnih transportnih sistema na dionici Autoputa od Mahovljana do Doboja, planira učešće na sličnim projektima na tržištu BiH, ali i u zemljama okruženja. Najkvalitetniji i najmoderniji sistemi duž autoputeva i opremanje kontrolnog centra omogućavaju dvadesetčetverosatno praćenje i pružanje pomoći učesnicima u saobraćaju.

Opširnije...