bema februar2017

Tropic mojMarket optimize

Poslije svega, Šnjegota neće otići u politiku već će nastaviti sa radom na Ekonomskom fakultetu, gdje predaje već 17 godina. O svemu što se dešavalo posljednjih mjeseci, u intervjuu za novi broj magazina Faktor kaže da je bilo dosta turbulentno, ali i da su mnoge stvari preuveličane i sa dosta nepotrebnih spekulacija.

Opširnije...

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina može izvući brojne koristi iz potpisanog Ugovora o Transportnoj zajednici između BiH i Evropske unije, ali samo ako budemo pametni u šta ozbiljno sumnjam nakon blamaže koju smo oko tog pitanja priredili u BiH, rekao je Mirko Šarović, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Opširnije...

Radujem se novim sporazumima o saradnji na novim projektima između kineskih i partnera iz Bosne i Hercegovine. Kineska vlada će nastaviti podsticati svoje kompanije da ulažu i posluju u BiH, s ciljem podupiranja lokalnog ekonomskog i društvenog razvoja i ostvarivanja win-win rezultata - kazala je u razgovoru za Fenu ambasadorica Republike Kine u Bosni i Hercegovini Chen Bo.

Opširnije...

Profesorica s Pravnog fakulteta Jasnica Garašić prva je jasno upozorila da Lex Agrokor ima krucijalne pravne nedostatke i da ga sabor ne bi smio izglasati. Index je prvi objavio njezin apel javnosti uoči izglasavanja u saboru i deset dana prije nego što je Ante Ramljak preuzeo Agrokor.

Opširnije...