bema februar2017

Tropic mojMarket optimize

SARAJEVO - Mogućnost istovremenog očitavanja, obračuna i printanja računa zvuči nevjerovatno, međutim, upravo takav softver predstavila je kompanija MHS iz Sarajeva. Kako kaže jedan od vlasnika kompanije Hadis Kustura, proces očitavanja i štampanja računa je pojednostavljen i ubrzan, što podrazumijeva uštedu vremena, ali i novca za sva preduzeća koja se bave očitavanjem potrošnje.

Opširnije...

LONDON - Univerziteti u Ujedinjenom kraljevstvu donose britanskoj ekonomiji 100 milijardi funti godišnje i podržavaju gotovo milion radnih mjesta, što čini oko tri odsto svih zaposljenja u Velikoj Britaniji, navodi se u izvještaju, koji se bavi značajem Visokoškolskih ustanova u ekonomiji Ujedinjenog Kraljevstva.

Opširnije...

U Banjaluci se od 16.-20. oktobra održava treća tradicionalna konferencija Tech Hosted by LANACO koja ove godine nosi naziv "Sedmica megatrendova". Ova najveća regionalna multivendorska konferencija treći put za redom okupiće najveće kompanije svjetske IT industrije. regionalne i domaće kompanije, te IT eksperte.

Opširnije...

DUBAI - Policija u Dubaiju objavila je da će njeni službenici koristiti novu vrstu prijevoza - nešto između drona i motocikla.

Opširnije...

BEOGRAD - Zvanični podaci o broju doktora nauka u Srbiji stvaraju utisak da se u deceniji za nama doktorati štancuju.

Opširnije...

Kompanija Razer će kroz par nedelja predstaviti svoj prvi pametni telefon, a spekuliše se da bi mogao da ima displej od 5,7 inča, rezoluciju od 2560×1440 piksela, Snapdragon 835 procesor, zadnju kameru od 12 megapiksela, prednju od osam, te 64 GB za skladištenje podataka.

Opširnije...

Kompanija Kaspersky Lab još jednom je demonstrirala svoju posvećenost globalnoj saradnji u borbi protiv cyber kriminala, potpisivanjem sporazuma o razmjeni obaveštajnih podataka sa INTERPOL-om. Pravni okvir je osmišljen tako da olakša i razvije saradnju između Kaspersky Lab-a i INTERPOL-a tako što će ove dvije organizacije dijeliti informacije o prijetnjama i najnovijim cyber kriminalnim aktivnostima, gdje god se one pojave.

Opširnije...

Želite li biti sigurni da će vaš stari telefon sljedećem vlasniku otići bez ikakvih neugodnih podataka, pobrinite se da pravilno resetirate uređaj i uklonite sve što se na njemu nalazi.

Opširnije...

Naučnici Carnegie instituta su otkrili su da snažniji vjetar koji puše na otvorenom moru može proizvesti pet puta više energije od vjetroturbina postavljenih na kopnu.

Opširnije...