bema februar2017

Tropic mojMarket optimize

Sljedeći projekt Elona Muska, nazvan HyperLoop, trebao bi uskoro krenuti u realizaciju.

Opširnije...

NJUJORK - Tokom sljedećih 25 godina ljudi neće obavljati 40 odsto današnjih poslova, ali je od dileme hoće li nas mašine zamijeniti važnije odgovoriti na pitanje koje su nam vještine potrebne da bismo obavljali zanimanja u budućnosti.

Opširnije...

Na društvenoj mreži Marka Zuckerberga je sve više osoba starijih od 55 godina, a sve manje tinejdžera.

Opširnije...

Institut za fiziku u Beogradu postao je prvi institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju. Time je Srbija, po ugledu na najrazvijenije države koje odavno prepoznaju koncept nacionalnog instututa, dobila novu vrstu istraživačke ustanove gde se obavljaju prioritetna, vrhunska istraživanja i koncentrišu istraživački napori koji mogu da odgovore na ključne društvene izazove.

Opširnije...

Blockchain je jedan od onih termina za koje su mnogi verovatno čuli, ali nisu u potpunosti sigurni kako funkcioniše i čemu služi.

Opširnije...

BEOGRAD - Trolejbusi koji krstare centrom Beograda do kraja 2018. godine mogli bi da odu u istoriju. Njih bi trebalo da zamjene elektroautobusi, koje Grad ima u planu da nabavi.

Opširnije...

SARAJEVO - Digitalno društvo i svjetska telekomunikacijska zajednica 2020. godine biće nezamislivi bez 5G mreže, pri čemu će Bosna i Hercegovina, zbog zaostalog stepena razvoja, u potpunosti biti onemogućena da koristi napredne tehnologije.

Opširnije...

BORČA - U Borči će se ove godine graditi najveći industrijsko-tehnološki park u ovom dijelu Evrope, najavio je ministar za tehnološki razvoj i inovacije Nenad Popović.

Opširnije...

ZENICA - U sjedištu kompanije ArcelorMittal potpisan je ugovor o finansiranju i realizaciji naučno-istraživačkog projekta "Osvajanje proizvodnje i kategorizacija kamene vune na bazi supstitucije prirodnih sirovina s visokopećnom troskom".

Opširnije...