bema februar2017

Tropic mojMarket optimize

Institut za fiziku u Beogradu postao je prvi institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju. Time je Srbija, po ugledu na najrazvijenije države koje odavno prepoznaju koncept nacionalnog instututa, dobila novu vrstu istraživačke ustanove gde se obavljaju prioritetna, vrhunska istraživanja i koncentrišu istraživački napori koji mogu da odgovore na ključne društvene izazove.

Opširnije...

ZENICA - U sjedištu kompanije ArcelorMittal potpisan je ugovor o finansiranju i realizaciji naučno-istraživačkog projekta "Osvajanje proizvodnje i kategorizacija kamene vune na bazi supstitucije prirodnih sirovina s visokopećnom troskom".

Opširnije...

Površinu Zemlje prosječno godišnje protrese 15 snažnih zemljotresa, magnitude sedam stepeni po Rihterovoj skali i snažnijih. Povremeno se, međutim, bilježe i intenzivnija razdoblja, kad se godišnje izbroji i po 30-ak takvih zemljotresa.

Opširnije...

NOVI SAD - Poslovni sajam „Nauka za privredu” biće otvoren danas u Kongresnom centru „Master” Novosadskog sajma u 11 časova, a na prvoj sajamskoj manifestaciji iz oblasti nauke, organizovanoj na inicijativu Pokrajinske vlade kao korak ka čvršćem povezivanju nauke i privrede, predstaviće se 23 izlagača.

Opširnije...