bema februar2017

Tropic mojMarket optimize

SARAJEVO - Mogućnost istovremenog očitavanja, obračuna i printanja računa zvuči nevjerovatno, međutim, upravo takav softver predstavila je kompanija MHS iz Sarajeva. Kako kaže jedan od vlasnika kompanije Hadis Kustura, proces očitavanja i štampanja računa je pojednostavljen i ubrzan, što podrazumijeva uštedu vremena, ali i novca za sva preduzeća koja se bave očitavanjem potrošnje.

Opširnije...

U Banjaluci se od 16.-20. oktobra održava treća tradicionalna konferencija Tech Hosted by LANACO koja ove godine nosi naziv "Sedmica megatrendova". Ova najveća regionalna multivendorska konferencija treći put za redom okupiće najveće kompanije svjetske IT industrije. regionalne i domaće kompanije, te IT eksperte.

Opširnije...

DUBAI - Policija u Dubaiju objavila je da će njeni službenici koristiti novu vrstu prijevoza - nešto između drona i motocikla.

Opširnije...

Kompanija Razer će kroz par nedelja predstaviti svoj prvi pametni telefon, a spekuliše se da bi mogao da ima displej od 5,7 inča, rezoluciju od 2560×1440 piksela, Snapdragon 835 procesor, zadnju kameru od 12 megapiksela, prednju od osam, te 64 GB za skladištenje podataka.

Opširnije...