bema februar2017

1400x100

SVIJET - Jedan čovjek, koji je stalna mušterija Starbaksa bio je šokiran kada je otkrio da je kod njega korišćen kod za rudarenje Bitcoina.

Opširnije...

Elena Ferante ponovo piše, objavio je njen izdavač za italijanske medije, a prenosi britanski "Gardijan".

Opširnije...

Iza neuspjeha Rumunije u suzbijanju epidemije smrtonosnih malih boginja krije se priča o uljuljkanosti i samozadovoljstvu, o nekompetentnosti i diskriminaciji.

Karla nije bila vakcinisana protiv malih boginja. Nije vakcinisana jer to nije dopuštalo njeno zdravstveno stanje. Rođena je sa deformitetom jednjaka i veliki dio života je provela u bolnicama, uz česte upale pluća.

Opširnije...

BEOGRAD - U okviru predstavljanja na ovogodišnjem sajmu Ekspo-zim, u Beogradu se održava "Veče Јahorine" na kojem će biti predstavljeni planovi Olimpijskog centra za predstojeću sezonu.

Opširnije...

LONDON - Prije četiri godine Velšanin Džejms Hauels greškom je izgubio hard-disk. Ta greška ga je, ispostaviće se, koštala čitavih 74 miliona funti, odnosno skoro 85 milona evra.

Opširnije...

BANJALUKA - Banjalučki Centar za životnu sredinu ponovo se protivi izgradnji hidroelektrana (HE) na Vrbasu.

Opširnije...

TESLIĆ - Još jedna potvrda kvaliteta usluga i načina poslovanja “Banje Vrućice” stigla je u obliku sertifikata ISO 9001:2015.

Opširnije...

DRINIĆ - U Petrovcu - Driniću, jednoj od najmanjih i najudaljenijih opština RS ima 370 stanovnika, a 420 zaposlenih.

Opširnije...

SVIJET - Internet stranica Expatistan koja se bavi analizom cijena hrane, pića, odjeće, kućnih potrepština, stanovanja, troškovi, prevoznih sredstava i drugih svakodnevnih troškova, napravila je spisak najjeftinijih mjesta za život na kraju 2017. godine.

Opširnije...