bema februar2017

Tropic mojMarket optimize

SARAJEVO - Kako bi se smanjio uticaj prekomjerne potrošnje energije na okoliš i potaknuo prijelaz na korištenje čiste energije u javnom sektoru, Švedska vlada izdvaja 7,8 miliona KM za nastavak projekta "Zeleni ekonomski razvoj".

Opširnije...

SARAJEVO - Kanton Sarajevo planira formiranje Centra za upravljanje kvalitetom zraka, organizacione jedinice koja će preuzeti najveći dio aktivnosti kada je u pitanju problematika zagađenja zraka.

Opširnije...

Jedinstven događaj sinoć je po prvi put organizovan na Trgu Krajine. Puštanje lampiona želja, u organizaciji domaćeg trgovačkog lanca Tropic i mojMarket, izmamilo je dolazak oko 1500 Banjalučana, ali i ljudi iz drugih gradova, svih generacija.

Opširnije...

PODGORICA - Kotor se našao na 12. mjestu liste od ukupno 15 evropskih gradova koje je su izabrali posjetioci beLgijskog sajta Najbolje evropske destinacije (European Best Destinations) za ovu godinu.

Opširnije...

Da li vam se dešava kada je napolju hladno da vam nos non stop curi? Tome su posebno sklone osobe koje pate od astme ili ekcema, a kod pojedinaca iz nosa dnevno "iscuri" i između 300 i 400 mililitara tečnosti.

Opširnije...

Koliko često dobijate pohvale i kako reagujete na njih? Svako voli dobiti pohvalu ili priznanje od nekoga, ali vjerovatno je bilo dana kada ste primili kompliment ili pohvalu, ali ste se zacrvenili ili vam je bilo neugodno pa jednostavno niste znali na pravi način odgovoriti na kompliment. Iako bi u ovakvim trenutcima odmah najradije prešli na drugu temu razgovora, stručnjaci nam otkrivaju jedan trik koji moramo isprobati. 

Opširnije...

TUZLA - Brojni su faktori koji utiču na zagađenost zraka u tuzlanskoj regiji, zbog čega se nerijetko ta regija i njen centar Tuzla proglašavaju najzagađenijim gradom Evrope iako nekoliko nadležnih institucija pokušava promijeniti tu situaciju.

Opširnije...

MINEAPOLIS - Kompanije koje žele reklamirati svoje proizvode na tradicionalnom Superboulu pripremaju se čitavu godinu kako bi svoje proizvode predstavile na što maštovitiji i originalniji način.

Opširnije...

TREBINJE - Projekat održivog upravljanja zemljištem sprovodiće se na teritoriji Trebinja, Pelagićeva i Šamca. Radi se o izradi strategije koja će mapirati djelovanje u oblasti neutarlizacije degradacije tla, postavljanju sistema navodnjavanja, zaštiti od plavljenja i proširivanju površina za poljoprivrednu upotrebu.

Opširnije...