bema februar2017

Tropic mojMarket optimize

Statistike pokazuju da 42 posto brakova u Americi završava razvodom, taj trend porasta broja razvoda prisutan je i u drugim zemljama, a stručnjaci su krenuli u potragu za odgovorima.

 

 

Generacije koje slave "zlatni pir", bit će, čini se, generacije o kojima ćemo pričati sa sjetom. Veze u moderno doba teško se održavaju i kratkotrajnijeg su vijeka.

Postoji razlog za to, tvrde stručnjaci koji su proveli istraživanje među osobama u dvadesetim godinama života, a pokazalo se kako od svojih partnera imaju prevelika očekivanja te u konačnici ostaju razočarani vezom i odnosom. Statistike pokazuju da 42 posto brakova u Americi završava razvodom, taj trend porasta broja razvoda prisutan je i u drugim zemljama, a stručnjaci su zbog toga krenuli u potragu za odgovorima. Eli Finkel, profesor socijalne psihologije sa Sveučilišta Northwestern u Illinoisu, smatra da smo postali previše idealistični. Previše očekujemo od svojih partnera i u konačnici ostajemo razočarani. Potrebno je spustiti svoja očekivanja od drugih na niže razine, i to drastično, poručuje Eli. Tvrdi kako su se odnosi među ljudima i brakovi posljednjih 100 godina itekako promijenili, a razlog vidi u kulturnim promjenama ljudi. Danas partneri očekuju jedno od drugog romantiku, ali i to da se u toj vezi osjećaju ispunjeno, atraktivno, poželjno, sposobno, voljeno, a to sve stavlja ogroman pritisak na partnera, od kojeg se očekuje da stvori te osjećaje. A na kraju ostane samo - razočaranje!

 

Izvor: Večernji.hr