Connect with us

PRAVO

Dimitrijević i partneri među najbolje rangiranim advokatima u BiH prema podacima IFLR 1000.

Objavljeno

 


Dimitrijević i partneri su još jednom prepoznati kao istaknuti advokati u oblasti savjetovanja kod razvoja infrastrukturnih i energetskih objekata. Podaci su to iz „IFLR 1000“ za 2020. godinu koji je Dimitrijević i partnere svrstao u prvu kategoriju iz ovih oblasti. Taj pravni direktorijum rangira advokate u više od 120 zemalja.

Ranije ove godine pravni direktorijumi „Chambers and Partners“ te „Legal 500“ su takođe rangirali Dimitrijević i partnere među najboljima u Bosni i Hercegovini.

„Chambers and Partners“ su Dimitrijević i partnere rangirali u prvu kategoriju u oblasti privrednog prava i rješavanja sporova, dok je „Legal 500“ Dimitrijević i partnere visoko kotirao u energetici, infrastrukturi i korporativnom pravu.

Dimitrijević i partneri izražavaju veliko zadovoljstvo jer su se još jednom našli na listi najboljih. Priznanja su posebno značajna jer se rangiranja rade na osnovu nezavisnih i objektivnih istraživanja koja se sprovode među klijentima i drugim advokatskim kancelarijama prisutnim na tržištu.

 

Nastavite čitati

PRIVREDA

I radnici i poslodavci sve češće traže zaštitu svojih prava

Objavljeno

 

U posljednje tri godine radnici i poslodavci u Republici Srpskoj više od 1.200 puta našli su se oči u oči u cilju zaštite radnih prava, a najčešći razlozi zbog kojih zaposleni traže reakciju nadležnih jesu nepoštovanje platnih obaveza. (više…)

Nastavite čitati

PRAVO

Zeleno svjetlo za ukidanje akciza na gorivo

Objavljeno

 

Ustavnopravna komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH utvrdila je danas u Sarajevu da je Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH, kojim je na pola godine predviđeno ukidanje akciza na naftne derivate, usaglašen sa Ustavom BiH i pravnim sistemom. (više…)

Nastavite čitati

PRAVO

“Buk Bijelu” zakočili i stručni termini

Objavljeno

 

Buk Bijela

Sud BiH nije presudio da je nelegalna Zajednička komisija za koncesije koja je formirana kako bi došli do rješenja u predmetu koji se tiče izgradnje hidroelektrane (HE) “Buk Bijela” na Drini kod Foče, ali su velike šanse da će blokade biti nastavljene, tvrdi za “Glas Srpske” predsjedavajući tog radnog tijela Milomir Amović. (više…)

Nastavite čitati

U trendu