Connect with us

SEMINARI I OBUKE

Projekt menadžment – menadžer projekta

SARAJEVO – Business-Educa d.o.o.Centar za edukaciju i poslovno savjetovanje organizuje seminar na temu Projekt menadžment – menadžer projekta u Mostaru 08.08 .2016, Sarajevu 09.08.2016. i Banja Luci 19.08.2016.

Objavljeno

 


 

Rok za prijavu za sve datume je 04.08.2016. Broj polaznika je ograničen zbog interaktivnosti u radu.

Projekt menadžment predstavlja skup elemenata koje menadžer projekata kroz posjedovanje vještina upravljanja ljudskim resursima,vještinakomuniciranja,delegiranja,upravljanja vremenom,vođenja i upravljanja timovima u određenom vremenskom periodu ideju treba pretvoriti i oživjeti kroz projekat uz minimalna ulaganja.

Bez obzira da li se bavite tehnologijom,marketingom,organizacijom,upravljanjem ljudskim resursima,konsaltingom,finansijama i bankarstvom….. poznavanje i savladavanje vještina predstavlja osnov za uspješnije poslovanje kroz poziciju menadžer projekta od osnova projekt menadžmenta,faza u ciklusu projekta,sastavljanjem timova,upravljanjem problemima u projektu do evaluacije i završnog izvještaja.

SEMINAR NAMJENJEN

Seminar je namjenjen svim organizacijama i preduzećima koji u svom poslovanju vode projekte bez obzira dal se radi o marketingu, finansijama, proizvodnji, konsaltingu, voditeljima projekata, stručnjacima za HRM, privatnim i javnim preduzećima, javnim institucijama kao i pojedincima koji žele unaprijediti svoje vještine u poslovima vođenja projekata i svim zainteresiranim.

Reklama

SADRŽAJ SEMINARA

-Osnove projekt menadžmenta

-Faze u ciklusu projekta

-Planiranje kao prva faza projekt menadžera(definisanje problema,ciljevi projekta,aktivnosti projekta..)

-Sastavljanje timova(određivanje uloga u timu i dinamika realizacije projekta..)

-Upravljanje projektom(delegiranje odgovornosti,praćenje napretka projekta,vođenje,kontrola..)

Reklama

-Rješavanje nastalih problema(upravljanje vremenom,upravljanje ljudskim

-Evaluacija i završni izvještaj(evaluacija i priprema završnog izvještaja)

-Praktičan rad kroz radionicu-Pisanje koncepta prijedloga projekta

Metode rada:

Individualni i timski rad kroz razmjenu iskustava i stjecanja novih znanja I vještina,radionice,simulacije i kroz igranje uloga nastojimo uključiti sve polaznike u interaktivnost rada, te praktičnim primjerima doći do zajedničkih rješenja koja ćete moći primjeniti u svojim organizacijama.

Izvor: Akta.ba

Reklama
Nastavite čitati

SEMINARI I OBUKE

Prijave za obuku: Naučite pisati projekte

Objavljeno

 

Odjeljenje za kulturu, turizam i socijalnu politiku, u saradnji sa Gradskom razvojnom agencijom organizuje 18. marta jednodnevnu obuku o temi pisanje projektnog prijedloga. Obuka će biti održana u prostorijama Gradske razvojne agencije (Josifa Pančića 8), a o tačnom terminu udruženja će biti naknadno obaviještena. (više…)

Nastavite čitati

BIZLIFE

Radionica: Osnove uspješne prodaje

Objavljeno

 

Od

U maloj grupi do maksimalno 24 učesnika saznajte glavne koncepte uspješne prodaje od vodećeg prodajnog eksperta uz praktične tehnike za povećanje prodajnih rezultata. Do sada je na ovoj radionici učestvovalo preko 300 prodavača, menadžera prodaje, key account managera i direktora firmi. (više…)

Nastavite čitati

SEMINARI I OBUKE

GDPR Uredba i Zakon o zaštiti ličnih podataka BiH

Objavljeno

 

Seminar će se održati 25. juna od 9 do 16 časova u Hotelu Hills Sarajevo Congress & Termal spa Resort. (više…)

Nastavite čitati

U trendu