Connect with us

DOGAĐAJI

Samit energetike „SET – TREBINjE 2020“ 5. i 6. marta

Objavljeno

 


Pod sloganom „Energetska budućnost Zapadnog Balkana“ u Trebinju će se 05. i 06. marta 2020. godine održati Samit energetike „SET – TREBINjE 2020“.

Organizatori Samita su MH Elektroprivreda Republike Srpske, grad Trebinje i SET d.o.o. Trebinje, a pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srpske, Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Ključna tema ovogodišnjeg Samita je Energetska tranzicija, politika dugoročnih strukturalnih promjena u energetskim sistemima. Važnu tematsku cjelinu sačinjavaju i problematika reforme institucionalnog okvira u energetskom sektoru, provođenje kratkoročnih sektorskih mjera u cilju pokretanja privrednog razvoja, te pokretanje srednjeročnih i dugoročnih mjera po pojedinim energetskim podsektorima.

Odgovore na ključna pitanja za naš svakodnevni život, više od 300 učesnika Samita, tokom dva dana skupa imaće priliku da čuju od gotovo 70 vodećih lidera industrije iz zemalja regiona, koji učestvuju na devet panela.

Na panelima će se govoriti o temama važnim za razvoj energetskog sektora i usklađenosti BiH zakonodavstva u ovoj oblasti sa Direktivama EU, Energetskom politikom i procesom integracije.

Uz promociju naprednih energetskih mreža i digitalnog društva, posebna pažnja će biti usmjerena na posvećenosti energetskom „Fair play“ u najširem smislu, jer energetska tranzicija značajno povećava broj aktivnih učesnika u trgovanju energijom.

Reklama

U rad Samita uključeni su doslovno svi relevantni predstavnici energetskog sektora u regionu; vodeći ljudi domaćih kompanija i institucija koje oblikuju industriju, poslovni lideri i kreatori energetskih politika te vrhunski domaći i međunarodni stručnjaci iz oblasti energetike.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti najkasnije do 29. februara 2020. godine. na e-mail: [email protected], telefon: +387 59 222 536 ili online prijavom na sljedeći link.

Izvor: banjaluka.net

DOGAĐAJI

Održana PUZIJADA „Vratile se rode“ u organizaciji trgovačkog lanca mojMarket

Objavljeno

 

Od

Proteklog vikenda, domaći trgovački lanac mojMarket organizovao je puzijadu za bebe kojom je ozvaničio završetak projekta „Vratile se rode”. Projekat je trajao nepune dvije godine, od marta 2018. do kraja decembra 2019. godine. (više…)

Nastavite čitati

DOGAĐAJI

MojMarket puzlijadom za bebe obilježava završetak projekta „Vratile se rode“

Objavljeno

 

Od

U subotu, 1. februara, trgovački lanac mojMarket organizuje puzijadu za bebe, kojom će označiti kraj projekta „Vratile se rode”. (više…)

Nastavite čitati

TEHNOLOGIJA

U Banjoj Luci se otvara naučno-tehnološki park

Objavljeno

 

Od

Grad Banja Luka priprema projekt novog naučno-tehnološkog parka, koji će biti zona novih informacionih tehnologija i kreativnih industrija. (više…)

Nastavite čitati

U trendu