Connect with us

SEMINARI I OBUKE

Vještine prezentovanja, komuniciranja i javnog nastupa

SARAJEVO – Business-Educa d.o.o.Centar za edukaciju i poslovno savjetovanje orgamizuje seminar na temu Vještine prezentovanja, komuniciranja i javnog nastupa, u Sarajevu od 08.-09.09.2016. Rok za prijavu 02.09.2016.Broj polaznika je ograničen zbog interaktivnosti u radu.

Objavljeno

 


 

Danas u poslovnom okruženju je veoma važno poznavanje prezentacijiskih i komunikacijskih vještina. Bez obzira na kojim poslovima radite i kojoj poziciji uvijek  je potrebno komunicirati sa drugima.Način na koji to radimo ostavlja prvi dojam na našeg sagovornika ili grupu kojoj nešto prezentiramo. Prezentacijske i komunikacijske vještine su jako važne ukoliko moramo nešto važno predstaviti,obratiti se javnosti,ukoliko mjenjamo radno mjesto ili započinjemo novu karijeru, ukoliko radimo na projektima, radimo timski ili jednostavno podnosimo izvještaj. Govorom tijela i razumjevanja u komunikaciji ostavljamo dojam samouvjerenosti što je veoma važno za uspješnu karijeru.

Umijeće dobrog prezentiranja I komuniciranja je neophodno bez obzira da li radite prodajnu prezentaciju,prezentirate važan projekat,vodite poslovni sastanak ili čak prezentirate svoj rad pred saradnicima ili korisnicima usluga. Osnovni cilj je poslati jasnu, uvjerljivu i učinkovitu poruku jer mala greška može nas dovesti u neugodnu situaciju bilo da je nešto prezentirano unutar ili izvan organizacije jer kada nešto se kaže to više nemožemo povratiti. Savladavanjem vještina prezentiranja I poslovnog komuniciranja a uspješnog poslovanja, snalaženja u različitim situacijama jer dobra i kvalitetna komunikacija mnogo govori o nama samima.

SEMINAR NAMJENJEN

Menadžerima,direktorima,rukovodiocima,državnim službenicima i zaposlenima koji rade na projektima,marketinškim stručnjacima,zaposlenima u odnosima s javnošću, šalterskim radnicima koji imaju direktnu komunikaciju sa korisnicima usluga,stručnjacima za prodaju, tajnicama, administraciji, sekretarima, javnim institucijama, privatnim i javnim preduzećima, općinama/opštinama i svima koji imaju potrebu poraditi na svojim prezentacijskim, komunikacijskim vještinama i vještinama javnog nastupa

Kratki sadržaj seminara:

Reklama

-elementi i priprema prezentacije,izvještaja

-struktura i audiovizuelna pomogala u prezentaciji 

-verbalna i neverbalna komunikacija (kako uspješno komunicirati i ostaviti dojam samouvjerenosti)

-poslovna komunikacija (individualno odlučivanje, sastanci – prednosti i nedostaci vođenja sastanaka)

-interna i eksterna komunikacija

-timski rad i komunikacija

Reklama

-sukob loše komunikacije – konflikti

Metode rada:

Individualni i timski rad kroz razmjenu iskustava i stjecanja novih znanja i vještina, radionice, simulacije i kroz igranje uloga nastojimo uključiti sve polaznike u interaktivnost rada, te praktičnim primjerima doći do zajedničkih rješenja koja ćete moći primjeniti u svojim organizacijama.

Kontakt osoba: Nadira Duraković

mob.: +38761311881

e-mail: [email protected]

Reklama

Izvor: businesseduca.com.

Nastavite čitati

SEMINARI I OBUKE

Prijave za obuku: Naučite pisati projekte

Objavljeno

 

Odjeljenje za kulturu, turizam i socijalnu politiku, u saradnji sa Gradskom razvojnom agencijom organizuje 18. marta jednodnevnu obuku o temi pisanje projektnog prijedloga. Obuka će biti održana u prostorijama Gradske razvojne agencije (Josifa Pančića 8), a o tačnom terminu udruženja će biti naknadno obaviještena. (više…)

Nastavite čitati

BIZLIFE

Radionica: Osnove uspješne prodaje

Objavljeno

 

Od

U maloj grupi do maksimalno 24 učesnika saznajte glavne koncepte uspješne prodaje od vodećeg prodajnog eksperta uz praktične tehnike za povećanje prodajnih rezultata. Do sada je na ovoj radionici učestvovalo preko 300 prodavača, menadžera prodaje, key account managera i direktora firmi. (više…)

Nastavite čitati

SEMINARI I OBUKE

GDPR Uredba i Zakon o zaštiti ličnih podataka BiH

Objavljeno

 

Seminar će se održati 25. juna od 9 do 16 časova u Hotelu Hills Sarajevo Congress & Termal spa Resort. (više…)

Nastavite čitati

U trendu