Connect with us

SEMINARI I OBUKE

Intenzivni kurs njemačkog jezika ‘Schritte’ i ‘Studio D’

SARAJEVO – Intenzivni kurs njemačkog jezika “Schritte“ i „Studio D“ – priprema za Goethe i OSD certifikate

Objavljeno

 


„Schritte“ i „Studio D“ predstavljaju programe za intenzivno učenje njemačkog jezika kao stranog jezika i zasnovani su na zajedničkim evropskim referentnim okvirima (Gemeinsame Europäische Referenzrahmen). Učenje stranog jezika, kao i usvajanje bilo kojeg novog znanja ili vještine ne poznaje ograničenja dobnim granicama. Upravo zbog toga, naš je nastavni plan i program prilagođen svim uzrastima polaznika i utemeljen je na najsavremenijim svjetskim metodama, koje osim usvajanja jezika uključuju i približavanje kulture naroda čiji se jezik uči.
U toku nastave podjednaka pažnja se pridaje svim vještinama: slušanje, čitanje, govor i pismeno izražavanje. Istaknuti stručni tim mladih profesora na pristupačan, inovativan i kreativan način pobuđuje kod polaznika interes, motivaciju i ljubav prema stranom jeziku. Namijenjeni su polaznicima, koji žele da žive, studiraju ili rade u nekoj od zemalja njemačkog govornog područja. U nastavi koristimo interaktivne table, što nastavu čini dinamičnom i zanimljivom. Rad u malim grupama od 6 do 12 polaznika omogućava posvećenost predavača svakom polazniku i lako učenje jezika. Ovi programi vas uspješno pripremaju za polaganje testova za OSD ili Goethe certifikate (ovi testovi se polažu zasebno).

Sa našim kursevima ne gubite vrijeme i za 6 sedmica možete efikasno savladati jedan modul.

“Schritte“ i „Studio D“ programi se sastoje iz slijedećih modula:

Modul A1.1 Modul A1.2

Modul A2.1 Modul A2.2

Modul B1.1 Modul B1.2

Modul B2.1 Modul B2.2

Reklama

Modul C1.1 Modul C1.2

Predznanje: predznanje nije potrebno za prvi nivo.

Trajanje svakog nivoa: 40 časova po modulu (6 sedmica nastave).

Literatura: Schritte Kursbuch und Alltagsbuch 168 str – originalna knjiga koju polaznici zdražavaju (uključena u cijenu).

U cijenu su uračunati troškovi izdavanja akreditovanog Multicom CPE certifikata. Certifikat se izdaje poslije uspješno položenog odgovarajućeg testa.

Garancija 100% zadovoljstvo: ako niste zadovoljni znanjem koje ste usvojili tokom kursa, imate pravo da besplatno ponovo pohađate isti kurs sa narednom grupom polaznika.

Reklama

Cijena po modulu: 275 KM (PDV uključen, plaćanje na rate).

Konverzacijski kurs njemačkog jezika

Osvježite vaše znanje njemačkog jezika i osamostalite se u govoru. Bilo da se bavite poslovnom karijerom ili još uvijek studirate, ovo je savršen način da održite jezik “živim”. Konverzacijski kurs omogućuje vam da usavršite jezik, oslobodite se barijera prilikom upotrebe u govornom okruženju, obogatite svoj rječnik putem diskusija i raznih debata na zadanu temu. Na opušten i zabavan način naši predavači će vas voditi kroz veliki broj interesantnih tema, sa ciljem da se osamostalite u upotrebi jezika i da isti upotrebljavate u svakom okruženju u kome se nađete. Putem ovog kursa vi ćete osvježiti znanje jezika, izgraditi samopouzdanje i biti spremni da izrazite svoje ideje i misli. Predavači na kursu su profesori njemačkog jezika i izvorni govornici.

Sljedeće teme se obrađuju u vidu radionica:

– Geschäft &  Geld

– Bewerbung & Vorstellungsgespräch

Reklama

– Kommunikation & Präsentationen

– Kultur & Reisen

– Freizeit & Hobbys

– Unterhaltung & Sport

– Lebensstil & Lebensmittel

– Teme po izboru polaznika

Reklama

Predznanje: najmanje  untere Mittelstufe nivo B1
Trajanje:  20 časova (2-3 sedmice),
Certifikat: polaznici će na kraju kursa dobiti certifikat o prisutnosti (Teilnehmerzertifikat)
Literatura: žurnali, kratke priče, novinski članci itd.

Cijena: 195,00 KM (PDV uključen, plaćanje na rate).

Izvor; Akta.ba

Nastavite čitati

SEMINARI I OBUKE

Prijave za obuku: Naučite pisati projekte

Objavljeno

 

Odjeljenje za kulturu, turizam i socijalnu politiku, u saradnji sa Gradskom razvojnom agencijom organizuje 18. marta jednodnevnu obuku o temi pisanje projektnog prijedloga. Obuka će biti održana u prostorijama Gradske razvojne agencije (Josifa Pančića 8), a o tačnom terminu udruženja će biti naknadno obaviještena. (više…)

Nastavite čitati

BIZLIFE

Radionica: Osnove uspješne prodaje

Objavljeno

 

Od

U maloj grupi do maksimalno 24 učesnika saznajte glavne koncepte uspješne prodaje od vodećeg prodajnog eksperta uz praktične tehnike za povećanje prodajnih rezultata. Do sada je na ovoj radionici učestvovalo preko 300 prodavača, menadžera prodaje, key account managera i direktora firmi. (više…)

Nastavite čitati

SEMINARI I OBUKE

GDPR Uredba i Zakon o zaštiti ličnih podataka BiH

Objavljeno

 

Seminar će se održati 25. juna od 9 do 16 časova u Hotelu Hills Sarajevo Congress & Termal spa Resort. (više…)

Nastavite čitati

U trendu