Connect with us

SEMINARI I OBUKE

Komunikacijske vještine, kultura ophođenja i emocionalna inteligencija

BAŠKA VODA – Interquality d.o.o. Sarajevo organizuje seminar na temu „Komunikacijske vještine, kultura ophođenja i emocionalna inteligencija“.

Objavljeno

 


 Baška Voda, 19. – 21.10.2016.

Prijave poslati do 10.10.2016.

Seminar namijenjen za sve poslovne ljude koji žele naučiti kako koristiti načela uspješne komunikacije, kulture ophođenja, kako razviti motivaciju, upravljati međuljudskim odnosima i trajno smanjiti stres, bolje uskladiti poslovni i privatni život te se lakše i uspješnije nositi sa raznim izazovima koje uzrokuje moderan način života i poslovanja. 

Poslovna komunikacija obuhvata elemente kao što su poslovno odijevanje, pravila ophođenja sa drugim ljudima, poslovno dopisivanje, ton glasa i govor tijela, upotreba riječi i pravila vođenja uljudnog razgovora u raznim poslovnim situacijama, kao i ponašanje za i pri poslovnim objedima. 

Seminar je nastao je iz potrebe da se doprinese uspostavljanju skladnih poslovnih odnosa, lakšem i efikasnijem obavljanju poslova i ost- varivanju boljih rezultata rada. Ključ uspješne poslovne komunikacije vodi do ekonomičnosti u izvršavanju posla, a loša do ne ekonomičnosti. Kad je komunikacija uspješna svi subjekti u organizaciji znaju šta trebaju raditi i kako trebaju neki posao uspješno realizovati. 

Ovaj seminar vam omogućava da saznate sve ono što vas interesuje o emocionalnoj inteligenciji, da ojačate svoje kapacitete i unaprijedite vještine kako da se suočite sa životnim i poslovnim izazovima. Pronaći ćete načine kako da stvari uzmete u svoje ruke i vratite kontrolu nad situacijom sa osjećajem osnažene fizičke i psihičke energije koja će Vam poboljšati ne samo odnose sa saradnicima, nego i Vašu efikasnost, produktivnost, motivaciju i zadovoljstvo. 

Predavač:
Alen Buljubašić, dipl.pedagog-psiholog 

Reklama

Ciljevi seminara

– Usvajanje širokog spektra znanja iz domene uspješne komunikacije, timskog komuniciranja i kulture ophođenja koja je od iznimne važnosti za uspješno poslovanje.  

− Razvijanje emocionalne inteligencije sa ciljem efikasnijeg snalaženja u poslovnim i životnim situacijama 

PROGRAM SEMINARA

Poslovna korespondencija;
♦ Pravila uspješne poslovne komunikacije;
♦ Organizacijsko ponašanje i poslovna kultura: 

– Bonton u poslovnom razgovoru
– Pravila ponašanja i odijevanja
– Oslovljavanje i tituliranje sagovornika – Poslovni sastanci
– Poslovni ručak i večera
– Poslovno ponašanje i moral 

Reklama

♦ Važnost povratne informacije – “feedback”; 

♦ Važnost i unapređenje emocionalne inteligencije u savremenom radnom okruženju

♦ Organizacijski i individualni pristup međuljudskim odnosima i stresu 

Način rada na seminaru: 

Seminar je visoko interaktivan i pretpostavlja uključivanje u rad svakog sudionika seminara u bilo kojem trenutku, rješavanje testova i izradu praktič- nih vježbi. Od metoda primjenjuje se rad u grupama, individualni rad, analiza slučajeva i predavanje. 

Organizator je za potrebe sudionika omogućio ugodan smještaj u Hotelu Horizont ili Hotel Grand Slavia u Baškoj Vodi – Hrvatska, po pristupačnim cijenama u jednokrevetnim sobama 75,00 EUR po osobi/dnevno i dvokrevetnim sobama 45,00 EUR po osobi/dnevno, boravišna pristojba 0,80 EUR dnevno. U cijenu uključeno korištenje hotelskih bazena, spa centra (3h dnevno) i fitnes centra,… Hoteli su smješteni na prekrasnoj lokaciji uz promenadu i u okruženju borove šume, svega 50 metara od mora i centralne plaže. 

Reklama

Rezervacije smještaja osigurava organizator na temelju Vaše prijave. Troškovi smještaja plaćaju se izravno na recepciji hotela. 

Na našim seminarima i treninzima, u ugodnoj atmosferi uz visokostručne voditelje moći ćete istražiti vlastite potencijale i proširiti granice 

Tel: + 387 33 762 545 

Fax: + 387 33 762 546 

Mob: + 387 61 307 131 

e-mail: [email protected] [email protected]

Reklama

www.interquality.ba 

Voditelj seminara: Alen Buljubašić 

Izvor: Akta.ba

Nastavite čitati

SEMINARI I OBUKE

Prijave za obuku: Naučite pisati projekte

Objavljeno

 

Odjeljenje za kulturu, turizam i socijalnu politiku, u saradnji sa Gradskom razvojnom agencijom organizuje 18. marta jednodnevnu obuku o temi pisanje projektnog prijedloga. Obuka će biti održana u prostorijama Gradske razvojne agencije (Josifa Pančića 8), a o tačnom terminu udruženja će biti naknadno obaviještena. (više…)

Nastavite čitati

BIZLIFE

Radionica: Osnove uspješne prodaje

Objavljeno

 

Od

U maloj grupi do maksimalno 24 učesnika saznajte glavne koncepte uspješne prodaje od vodećeg prodajnog eksperta uz praktične tehnike za povećanje prodajnih rezultata. Do sada je na ovoj radionici učestvovalo preko 300 prodavača, menadžera prodaje, key account managera i direktora firmi. (više…)

Nastavite čitati

SEMINARI I OBUKE

GDPR Uredba i Zakon o zaštiti ličnih podataka BiH

Objavljeno

 

Seminar će se održati 25. juna od 9 do 16 časova u Hotelu Hills Sarajevo Congress & Termal spa Resort. (više…)

Nastavite čitati

U trendu