Connect with us

SEMINARI I OBUKE

Kako i zašto štititi lične, poslovne, tajne podatke i informacije?

DUBROVNIK – „Zaštita poslovnih interesa organizacije: Kako i zašto štititi lične, poslovne, tajne podatke i informacije?“ naziv je novog seminara koji će se u organizaciji Interquality d.o.o. Sarajevo održati u Dubrovniku od 07. do 09.12.2016. godine. 

Objavljeno

 


Praksa pokazuje da smo gotovo svakodnevno svjedoci gubitka vrijednih poslovnih podataka i informacija uzrokovanih nemarom, nehatom, nepažnjom zaposlenika ili saradnika, krađom ili uništenjem podataka, koji za posljedicu imaju poteškoće u radu i financijske gubitke.

Na seminaru će se prezentirati sve prisutnije opasnosti koje dolaze iz područja zaštite podataka i informacija organizacije, kao i mogući pravci preventivnog djelovanja i zaštite od neželjenih gubitaka. Seminar je prilika da sudionici neposredno i sadržajnije razmjene iskustva i potencijalna rješenja za izgradnju sistema poslovne sigurnosti podataka i informacija. Za razvijanje poslovne sigurnosti ključnu ulogu ima najviše rukovodstvo, koji sigurnost trebaju percipirati kao ulaganje, a ne kao trošak.

Rukovodstvo mora pokazati liderstvo i opredijeljenost za sistem za upravljanje sigurnošću informacija tako što će osiguravati da su politike i ciljevi sigurnosti informacija uspostavljeni i da su kompatibilni sa strateškim pravcem organizacije. Rukovodstvo treba osigurati smjernice i podršku sigurnosti informacija u skladu s poslovnim zahtjevima i odgovarajućim zakonima i propisima.

Da li znate kako i na koji način zaštititi i klasificirati poslovne podatke i informacije?

Da li znate koje su Vaše obaveze koje proističu iz Zakona o zaštiti ličnih/osobnih podataka i Zakona o zaštiti tajnih podataka u BiH?

Program seminara:

Zašto je bitno štititi poslovne podatke – koristi od zaštite, ciljevi i planiranje sigurnosti informacija;
Procjena rizika sigurnosti informacija;
Metodologija klasificiranja ličnih, poslovnih I tajnih podataka i informacija;
Šta je informacijska sigurnost;
Ko se treba brinuti o ličnim, poslovnim i tajnim informacijama i podacima i u kojim okvirima;
Smjernice za izradu Pravilnika o provođenju Zakona o zaštiti ličnih/osobnih podataka Kontrolora, uspostavljanje i vođenje zbirki ličnih/osobnih podataka, izrada Plana sigurnosti
Kako uspostaviti, primjenjivati, održavati i stalno poboljšavati sistem za upravljanje sigurnošću informacija, kontrole sigurnosti informacija.
Način rada na seminaru:

Reklama

Seminar je visoko interaktivan i pretpostavlja uključivanje u rad svakog sudionika seminara u bilo kojem trenutku, rješavanje testova i izradu praktičnih vježbi. Metode rada su: rad u grupama, individualni rad, analiza slučajeva i predavanje

Predavač: Zineta Ćemerlić, prof.

Menadžer i auditor kvaliteta/okoliša/ sigurnosti

Prijave poslati do 01.12.2016.

Tel: + 387 33 762 545

Fax: + 387 33 762 546 Mob: + 387 61 491 413

Reklama

e-mail: [email protected]  [email protected]

 www.interquality.ba

Izvor: Akta.ba

Nastavite čitati

SEMINARI I OBUKE

Prijave za obuku: Naučite pisati projekte

Objavljeno

 

Odjeljenje za kulturu, turizam i socijalnu politiku, u saradnji sa Gradskom razvojnom agencijom organizuje 18. marta jednodnevnu obuku o temi pisanje projektnog prijedloga. Obuka će biti održana u prostorijama Gradske razvojne agencije (Josifa Pančića 8), a o tačnom terminu udruženja će biti naknadno obaviještena. (više…)

Nastavite čitati

BIZLIFE

Radionica: Osnove uspješne prodaje

Objavljeno

 

Od

U maloj grupi do maksimalno 24 učesnika saznajte glavne koncepte uspješne prodaje od vodećeg prodajnog eksperta uz praktične tehnike za povećanje prodajnih rezultata. Do sada je na ovoj radionici učestvovalo preko 300 prodavača, menadžera prodaje, key account managera i direktora firmi. (više…)

Nastavite čitati

SEMINARI I OBUKE

GDPR Uredba i Zakon o zaštiti ličnih podataka BiH

Objavljeno

 

Seminar će se održati 25. juna od 9 do 16 časova u Hotelu Hills Sarajevo Congress & Termal spa Resort. (više…)

Nastavite čitati

U trendu