Connect with us

NEKRETNINE

Prvi sajam nekretnina u Banjaluci: Mogućnosti za kupovinu i ulaganje

BANJALUKA – Prvi sajam nekretnina i investicija BLIRE, „Banjaluka Invest Real Estate Expo 2017“, će biti održan od 24. do 26. novembra u zgradi „Banjalučkog velesajma“, a stanovnicima RS i poslovnim subjektima će biti prezentovane mogućnosti za kupovinu i ulaganje u nekretnine.

Objavljeno

 


Blire

 

BlirePrema riječima Predraga Tešića, organzaora sajma, ovaj vid sajma, koji već dugo postoji u svim većim gradovima u regionu, od ove godine će imati i Banjaluka.

Kaže kako je projekat pokrenut prije mjesec dana po ugledu na gradove poput Nice, Minhena, Moskve, Beograda, Budve i drugih, u želji da se ideja prenese i u BiH.

Dodao je da postoji velika zainteresovanost, što potvrđuje veliki broj već prijavljenih izlagača, kako iz BiH, tako i iz regiona.

„Izlagači na sajmu su agencija za nekretnine, građevinske firme, firme koje sa bave investiranjem u izgradnju stambenih poslovnih objekata, osiguravajuće kuće, projektni biroi, banke, te opštine i gradovi“, kazao je Tešić. Dragana Ristić, pomoćnik ministra trgovine i turizma RS, kazala je kako je turizam poslije energetike jedna od najperspektivnijih grana za ulaganje i privlačenje investitora pa će sajam biti prilika da se predstave investicioni projekti u turizmu.

„Potencijalni investitori mogu da ulože u banjski i planinski turizam, kao i u hotelsku infrastrukturu. Nažalost, mnoge lokalne zajednice nemaju mogućnost da iz budžeta izdvoje novac za infrastrukturne projekte“, kazala je Ristićeva.

Zbog toga je Minstarstvo na ovogodišnjem sajmu, kaže Ristićeva, odlučilo da lokalnim zajednicama, koje žele da učestvuju na ovoj manifestaciji, obezbijedi besplatno učešće.

Reklama

Igor Vidović, jedan od učesnika sajma, kazao je kako je on prilika za posjetioce da vide koje su namjere investitora, u kojem smjeru idu i gdje bi mogli da planiraju kupovinu svojih stambenih jedinica i slično.

Darko Gavrilović, zamjenik glavnog i odgovornog urednika „Glasa Srpske“, koji je medijski pokrovitelj ovog sajma, istakao je da su panel diskusije, koje će biti sastavni dio sajma, jedan dodani kvalitet ove manifestacije.

 

Izvor: Nezavisne

Nastavite čitati

NEKRETNINE

Počela izgradnja novog stambenog objekta „Bregovi“ u Trebinju

Objavljeno

 

Od

Riječ je stambenom objektu na idealnoj lokaciji, savremenog izgleda, urbanih gabarita, te visokokvalitetne gradnje. Kako saznajemo od investitora, Megagraden d.o.o. Trebinje, ovaj stambeni objekat pruža udobnost i praktičnost stanovanja. 

U ovom dijelu Trebinja sve vam je na 2 do 3 minuta lagane šetnje. Centar – Platani, stari grad, gradska administracija, škola, vrtić, sportska dvorana, Saborna crkva, kulturni centar, marketi sve je na dohvat ruke.

U stambenom objektu ‘’Bregovi’’ se nalazi 20 stanova raspoređenih na 4 etaže. U suterenu objekta se nalaze i garažna mjesta. Stanovi su  projektovani da je svaki kvadratni metar funkcionalno iskorišten. Tako imamo savršene jednosobne stanove od 42 m2, dvosobne 65 – 80 m2 i trosobne 76-81 m2.

Vertikalna komunikacija u objektu je obezbjeđena jednim niskošumnim liftom koji je prilagođen za korištenje osobama sa invaliditetom. Projekat je izradila renomirana projektantska kuća „Kontura“ d.o.o. Trebinje.

Objekat će biti izgrađen korištenjem svih savremenih materijala gradnje visokog kvaliteta: Termo fasada od kamene vune i stiropora debljine 8 cm. Vanjski zidovi giter blok 25 cm, unutrašnji zidovi između stanova se zidaju termo blokom kako bi se zadovoljili protivpožarni uslovi i akustika-debljina zida 25cm. Pregradni zidovi u stanovima se zidaju prezidnim cigla blokom.

Grijanje i hlađenje je multi split klima uređajima, a svaka prostorija će biti obezbjeđena sa po jednom jedinicom. Stolarija-šestokomorni PVC profil sa troslojnim staklom, ispunom i sa aluminijumskom roletnom i škurama.

Podovi u stanovima su od vrhunskog troslojnog, prefabrikovanog hrastovog parketa sa MDF parket lajsnom, a u kuhinji i kupatilima su visokokvalitetne keramičke pločice, te na terasama protiv klizna keramika.

U kupatilima se radi spušteni plafon, ugrađuje se sanitarija najpoznatijih svjetskih brendova, te ugradbeni elementi. Ulazna vrata u stanove su protivprovalna vrata visokog kvaliteta.  Unutrašnja vrata – štokovi od punog drveta, krilo vrata od medijapana lakirana bijelom bojom u tri sloja. Zasebna ventilacija svakog stana. Ograda na balkonima – kovana ručne izrade, kažu Investitori.

Reklama

Rok završetka izgradnje je maj 2025. godine a sve informacije se mogu dobiti na telefon 00387 65 224 657.

Pogledajte kompletnu ponudu stanova na www.stanovitrebinje.com

Nastavite čitati

PRIVREDA

Potražnja za stanovima jača od pandemije

Objavljeno

 

Od

Stanovi

Potražnja za stanovima u gradovima Republike Srpske ne jenjava ni u periodu pandemije virusa korona. (više…)

Nastavite čitati

NEKRETNINE

Ulica sa najskupljim nekretninama nalazi se u Njujorku

Objavljeno

 

Od

​Ulica u kojoj je u posljednjih pet godina kupljeno najviše nekretnina skupljih od 25 miliona dolara nalazi se u Njujorku. (više…)

Nastavite čitati

U trendu