Connect with us

PRONAĐI POSAO

Obuka za NAJTRAŽENIJE zanimanje u metalskoj industriji

Objavljeno

 


Varenje

U Zavodu za zavarivanje Nacionalna služba za zapošljavanje organizuje obuku za trenutno najtraženije zanimanje u metalskoj industriji – zavarivače.
Obuka za tržište rada odvija se u okviru projekta „EU podrška Nacionalnoj službi za zapošljavanje“, a kako ističu u NSZ, planirano je da u projekat tokom ove godine bude uključeno najmanje 175 nezaposlenih, koji će biti deo obuke za zavarivače.

Podaci ove službe pokazuju da se, prema prijavljenim potrebama poslodavaca i broju nezaposlenih, zavarivači ubrajaju u radnike koji brže dolaze do posla i veoma su traženi.
Obuka traje tri meseca, sadrži teorijski i praktičan deo, a polaznici dobijaju sertifikate, koji će im svakako pomoći da nađu posao po završetku obuke.

Ove obuke za zavarivače biće organizovane na 11 lokacija u celoj Srbiji za oko 175 nezaposlenih sa evidencije NSZ. Namenjene su nezaposlenima iz kategorije dugoročno nezaposlenih ili nisko kvalifikovanih, kaže načelnica Odeljenja za planiranje i sprovođenje IPA projekata u NSZ Dragana Ugrenović.
Projekat „Podrška EU programu zapošljavanja NSZ“ direktni je grant iz fonda EU – IPA 2013. Zapravo, to je drugi direktni grant koji je Evropska unija dodelila nacionalnoj službi.
Zarad uspešnije realizacije projekta, početkom aprila ponovo su objavljena dva javna poziva – obuka na zahtev poslodavca za još 400 nezaposlenih i subvencije za otvaranje novih radnih mesta za još 600 nezaposlenih.

Izvor: Politika

PRONAĐI POSAO

Ako tražite novi posao, SADA je pravi trenutak za to

Objavljeno

 

Od

Razgovor za posao

Prema podacima koje je nedavno analizirao posao “Monster”, januar i februar najpopularniji su mjeseci za ljude koji traže novi posao. (više…)

Nastavite čitati

PRONAĐI POSAO

Gdje u Njemačkoj odmah možete pronaći posao

Objavljeno

 

Od

Zakon o imigraciji za kvalifikovane radnike stupa na snagu 1. marta 2020. godine. Ovaj zakon vrijedi i za radnike i svih zemalja mimo Evropske unije. (više…)

Nastavite čitati

PRONAĐI POSAO

Top 10 najtraženijih poslova

Objavljeno

 

Od

Izašla je godišnja lista koju tradicionalno izbacuje LinkedIn, “Emerging Jobs” a riječ je o poslovima koji su bili najtraženiji. (više…)

Nastavite čitati

U trendu