Connect with us

SEMINARI I OBUKE

Efikasna poslovna komunikacija

BAŠKE VODE – Interquality d.o.o. Sarajevo Centar za razvoj poslovnih sistema i edukaciju organizuje seminar pod nazivom: „Efikasna poslovna komunikacija“. Seminar će se održati u Baškoj Vodi, 24. – 26.08.2016. godine.

Objavljeno

 


 

Seminar je namijenjen za sve poslovne ljude koji žele naučiti kako koristiti načela efikasne poslovne komunikacije. 

Na putu do međusobnog razumijevanja gotovo svakodnevno nailazimo na izazove čije uspješno nadvladavanje prije svega zavisi od sposobnosti sagledavanja šire slike i mogućnosti ulaska u „tuđe cipele“. Uspješna komunikacija je sve i o njoj mnogo toga ovisi. Vaše riječi i Vaš izgled su Vaše ogledalo. One ističu Vašu kompetentnost i kredibilitet. 

Ključ uspješne poslovne komunikacije vodi do ekonomičnosti u izvršavanju posla, a loša do neekonomičnosti. Kad je komunikacija uspješna svi subjekti u organizaciji znaju šta trebaju raditi i kako trebaju neki posao uspješno realizovati. Loša komunikacija dakle dovodi do neučinkovitosti u radu. Uspješna komunikacija povećava timsku povezanost te međusobnu saradnju. Uslijed te komunikacije stvaraju se bolji međuljudski odnosi, međusobno uspostavljajući solidarnost te će biti skloniji pomagati jedni drugima što će dovesti do povećanja učinkovitosti u radu cijelog tima.  

Kroz komunikaciju u poslovanju prepoznajemo potrebe drugih ljudi kao što su samopoštovanje, pripadanje, povjerenje i razumijevanje. Dakle ljudi, kada ih motiviramo,  bit će  zadovoljniji svojim poslom u određenoj organizaciji, a samim time i učinkovitiji u radu.    

Cilj seminara: 

Reklama

Usvajanje širokog spektra znanja iz domene uspješne komunikacije, timskog komuniciranja i strateške percepcije u komunikaciji, koja je od iznimne važnosti u uspješnom poslovanju.   Program seminara: 
Značaj komunikacije;
Umijeće, tehnike i metode uspješne komunikacije;
Važnost povratne informacije -”feedback”;
Kvalitetni načini komunikacije i organizacijsko ponašanje;
Vještine telefonske komunikacije;
Poslovni izgled (dress code) i ponašanje (zaposlenik/radni prostor);
Strategije za unapređenje komunikacije u rada sa strankama i poslovnim partnerima;
Unapređenje savremenih poslovnih vještina. 
Dnevni raspored rada 

24.08.2016. Srijeda: od 10:00 – 16:00   25.08.2016. Četvrtak: od 09:00 – 16:00 26.08.2016. Petak: od 09:00 – 12:00  

Način rada na seminaru: 

Seminar je visoko interaktivan i pretpostavlja uključivanje u rad svakog sudionika seminara u bilo kojem trenutku, rješavanje testova i izradu praktičnih vježbi.  Od metoda primjenjuje se rad u grupama, individualni rad, analiza slučajeva i predavanje.

Kotizacija za učešće na Seminaru iznosi 350,00 KM  u cijenu nije uključen PDV. Kotizacija uključuje troškove sudjelovanja u radu seminara, osvježenje u pauzama,  nastavnu dokumentaciju i Uvjerenja o usavršavanju. Iznos kotizacije uplaćuje se na osnovu predračuna  prema dostavljenoj prijavnici za seminar. 

Banka: SBERBANK BH d.d.

Reklama

Račun broj: 140 101 001 411 7413 PDV broj: 201044570009

Matični registarski broj: 065-0-Reg-12 003841

Gdje možete dobiti više informacija? 

INTERQUALITY d.o.o. Sarajevo Centar za razvoj poslovnih sistema i edukaciju    

I. Ljubovića br. 15.  71000 Sarajevo Tel:   + 387 33 762 545  Fax:  + 387 33 762 546 Mob: + 387 61 307 131 

e-mail: [email protected]

Reklama

[email protected]

www.interquality.ba

 Voditelj seminara: Alen Buljubašić 

Izvor: Akta.ba

Nastavite čitati

SEMINARI I OBUKE

Prijave za obuku: Naučite pisati projekte

Objavljeno

 

Odjeljenje za kulturu, turizam i socijalnu politiku, u saradnji sa Gradskom razvojnom agencijom organizuje 18. marta jednodnevnu obuku o temi pisanje projektnog prijedloga. Obuka će biti održana u prostorijama Gradske razvojne agencije (Josifa Pančića 8), a o tačnom terminu udruženja će biti naknadno obaviještena. (više…)

Nastavite čitati

BIZLIFE

Radionica: Osnove uspješne prodaje

Objavljeno

 

Od

U maloj grupi do maksimalno 24 učesnika saznajte glavne koncepte uspješne prodaje od vodećeg prodajnog eksperta uz praktične tehnike za povećanje prodajnih rezultata. Do sada je na ovoj radionici učestvovalo preko 300 prodavača, menadžera prodaje, key account managera i direktora firmi. (više…)

Nastavite čitati

SEMINARI I OBUKE

GDPR Uredba i Zakon o zaštiti ličnih podataka BiH

Objavljeno

 

Seminar će se održati 25. juna od 9 do 16 časova u Hotelu Hills Sarajevo Congress & Termal spa Resort. (više…)

Nastavite čitati

U trendu