Connect with us

SEMINARI I OBUKE

Đaci u klupe, poduzetnici na Business Cafe

sarajevo – Nakon izuzetno uspješnih Business Cafe događaja u Sarajevu i Tešnju održanih u maju, agencijA Global Market Solutions treću sezonu Business Cafe-a nastavlja u Sarajevu, i  to 1.septembra.

Objavljeno

 


Četrnaesti Business Cafe otvara jesenju sezonu evenata u regiji, a održat će se u Atrium sali hotela Europe 1.septembra sa početkom u 18,00 sati. Prisutni će imati priliku poslušati priče o uspjehu jednog od najuspješnijih poduzetnika u BiH koji se vrlo rijetko pojavljuje u medijima – Hajrudina Ahmetlića generalnog direktora HIFA grupacije, te inspirativnu priču mladih, ambicioznih inovatora edukativne platforme edu720 – Vedrana Hadžimehmedagića i Adnana Bešovića.

FILANTROPIJA, PODUZETNIŠTVO, INOVACIJA

Hajrudin Ahmetlić, uspješno obnaša funkciju generalnog direktora HIFA petrol i svulasnik HIFA grupacije koja u svom vlasništvu ima benzinske pumpe, poljoprivredne apoteke, autopraonice, te proizvodne pogone, ali se bave i veleprodajom, distribucijom i transportom. Osim trgovine naftom i naftnim derivatima, ova grupacija je diverzifikovala svoje poslovanje tokom prošle godine, te se našla na drugom mjestu najsupješnijih kompanija u BiH. Ova u potpunosti domaća grupacija je sa radom počela prije tačno 20 godina, a od tada bilježi konstantan rast, te su danas najveći distributer nafte i naftnih derivata u BiH koju izvoze u 9 zemalja regiona. Prošle godine HIFA grupacija je proglašena najpoželjnijim poslodavcem. HIFA grupacija osim što zapošljava veliki broj radnika, poznata je i po filantropiji i nesebičnom doprinosu društvu.

Kada je Edin Mehić, vlasnik platforme za traženje posla posao.ba te suosnivač hub-a za inovacije – Networks, objavio vijest o fantastičnim rezultatima ovog inovatinog dvojca bilo je sigurno da je ispred njih zagarantovan uspjeh. Upravo uz podršku Networksa, Adnan Bešović i Vedran Hadžimehemedagić su razvili edukativnu platformu edu720.com te u samo 6 mjeseci od početka rada, počeli da generišu prihode i to poslujući sa najvećim multinacionalnim kompanijama u tri zemlje. Aplikacija je dostupna u mobilnoj i desktop varijanti, a namijenjena je onima koji žele da uče u današnjem vremenu kada dolazi do prebrze razmjene i plasmana informacija, naročito kompanijama koje žele usavršiti vještine i znanje svojih uposlenika. Materijali za učenje su bazirani na principu nanolearning koje je veoma popularno u današnjem užurbanom načinu života. Ono omogućava usvajanje sadržaja određene oblasti u  kratkom vremenskom periodu.

Svi zainteresovani za event se mogu prijaviti putem maila [email protected], ulaz je besplatan uz pozivnicu.  

Ni ovaj put nije izostala podrška medijskih sponzora poslovnog portala Akta.ba, portala RadioSarajevo.ba, radio stanica Antena i RSG, dnevnih novina Oslobođenje, te kvartalnog magazina Reunion. 

Reklama

Izvor: Akta.ba

Nastavite čitati

SEMINARI I OBUKE

Prijave za obuku: Naučite pisati projekte

Objavljeno

 

Odjeljenje za kulturu, turizam i socijalnu politiku, u saradnji sa Gradskom razvojnom agencijom organizuje 18. marta jednodnevnu obuku o temi pisanje projektnog prijedloga. Obuka će biti održana u prostorijama Gradske razvojne agencije (Josifa Pančića 8), a o tačnom terminu udruženja će biti naknadno obaviještena. (više…)

Nastavite čitati

BIZLIFE

Radionica: Osnove uspješne prodaje

Objavljeno

 

Od

U maloj grupi do maksimalno 24 učesnika saznajte glavne koncepte uspješne prodaje od vodećeg prodajnog eksperta uz praktične tehnike za povećanje prodajnih rezultata. Do sada je na ovoj radionici učestvovalo preko 300 prodavača, menadžera prodaje, key account managera i direktora firmi. (više…)

Nastavite čitati

SEMINARI I OBUKE

GDPR Uredba i Zakon o zaštiti ličnih podataka BiH

Objavljeno

 

Seminar će se održati 25. juna od 9 do 16 časova u Hotelu Hills Sarajevo Congress & Termal spa Resort. (više…)

Nastavite čitati

U trendu