Dobit britanskog bankovnog diva pala 25 posto

0

Britanski bankovni div Barclays u srijedu je izvijestio da mu je dobit u prvom ovogodišnjem tromjesečju pala za 25 posto u usporedbi s istim lanjskim razdobljem zbog slabih rezultata u segmentu investicijskog bankarskog poslovanja. 

Dobit prije oporezivanja u navedenom je periodu iznosila 793 milijona funti, nasuprot 1,1 milijardu godinu dana ranije, izvijestila je banka.

Iz Barclaysa su također izvijestili o rastu loših poyajmica i operativnih troškova. 

Britanska banka prošlog je mjeseca upozorila da će prvo tromjesečje biti slabije nego lani zbog turbulentnih uvjeta na tržištima i posebno snažnog marta 2015. godine.

Izvršni direktor Jes Staley istaknuo je da je banka postigla značajan raniji napredak u odnosu na ažuriranu strategiju koju su objavili prošlog mjeseca. Dodao je i da je temeljno bankino poslovanje zabilježilo dobre rezultate, uprkos otežanom tržišnom okruženju.

U martu je Barclays objavio da će poslovanje podijeliti u dva temeljna odjela – Barclays UK i Barclays Corporate i International – kako bi udovoljili novim bankarskim propisima koji imaju za cilj spriječiti situaciju u kojoj bi obični klijenti ispaštali zbog odluka investicijskih bankara u slučaju izbijanja nove financijske krize. 

Prošlog mjeseca takođe su najavili da će se riješiti većine udjela u svome poslovanju u Africi.

 

Izvor: Agencije