Kostić sa Amerikancima investira u crnogorske hotele

0

 

Strateks Grupa i MK Grupa će od danas nastupati kao jednaki partneri u HG Budvanska Rivijera, koji dele viziju razvoja te hotelske grupacije i veruju u njeno pozicioniranje kao vodeće u oblasti hotelskog turizma u regionu, navodi se u zajedničkom saopštenju dve kompanije. 

„Cilj ovog poduhvata je maksimalno uvećanje vrijednosti kompanije putem modernizacije, profesionalnog menadžmenta i razvoja kroz zajednički investicioni program“, izjavio je Nil Emilfarb (Neil), predsjednik Strateks Grupe.

On je izrazio uverenje da „iskustvo i kapaciteti MK Grupe i Strateksa mogu da osiguraju transformaciju Budvanske Rivijere u modernu hotelsku kompaniju i lidera u turizmu u ovom dijelu Evrope. 

„Nadamo se dobroj saradnji sa Vladom Crne Gore i opštinom Budva radi daljeg unaprijeđenja Budve kao turističke destinacije“, dodao je Emilfarb. 

MK Grupa je jedna od vodećih holding kompanija u Srbiji i jedna od većih vertikalno integrisanih poljoprivrednih kompanija u Evropi. U više desetina preduzeća zapošljava oko 7.000 radnika. Pored agrara, MK Grupa je lider u šećernoj i mesnoj industriji, turizmu, bankarskom poslovanju, obnovljivim izvorima energije, nekretninama… 

U fokusu poslovanja Grupe u poslednjih nekoliko godina je razvoj hotelskog biznisa. 

U poslovnom sistemu MK Grupe su hoteli sa četiri zvezdice Grand Hotel & Spa, Family Hotel Angella, Apartmani Konaci na Kopaoniku, 88 Rooms Hotel u Beogradu, kao i hotel sa pet zvezdica Kempinski Palace u Portorožu, koji su već prepoznati kao vodeći u regionu, a MK Group je nedavno dostavila i ponudu za kupovinu hotela Kempinski u Savudriji, u Hrvatskoj.

Strateks Grupa je međunarodna grupa kompanija u sektoru nekretnina i ugostiteljstva. U Crnoj Gori, gde je uložila preko 140 miliona evra, posluje od 2006. godine i predstavlja najvećeg američkog investitora. 

Ova Grupa je vlasnik Dukley porodice brendova, među kojima su najpoznatiji: Dukley Gardens, Dukley Residences i Dukley Marina u  čiju modernizaciju i razvoj Strateks ulazi sa turskom Dogus Grupom. Strateks je i značajan pokrovitelj umetnosti kroz svoj Dukley European Art Community program, navodi se u saopštenju.

Izvor: Tanjug