Connect with us

OSTALO

Pravila komentarisanja

Objavljeno

 


Vaši komentari su nam veoma važni jer želimo znati vaše mišljenje, a samim tim i izgraditi zajednicu u kojoj ćemo zajedno pridonijeti boljoj komunikaciji i razmjeni znanja. Namjera nam je podstaći vas da postanete važni članovi online zajednice koja uvažava mišljenje drugih, ali i želi da drugi prihvataju njeno. Konstruktivni komentari korisni su za svakoga, zato ćemo učiniti sve da bismo osigurali mjesto na kojem će se isplatiti ući u raspravu.

Želja nam je ohrabriti vas da se predstavite pravim imenom i prezimenom ili na drugi način otkrijete svoj identitet, te tako učesvujete u konstruktivnoj raspravi. Međutim, ukoliko želite da ipak ostanete anonimni, te kao takvi komentarišete ili na drugi način koristite sadržaj portala, poštujemo vašu odluku.

Anonimni ili ne, budite uvjereni da ćemo sve uvredljive, neprimjerene, bezobrazne, prijeteće ili na drugi način neprimjerene komentare biti prinuđeni obrisati sa portala. Takođe, nećemo tolerisati govor mržnje, rasno ni političko vrijeđanje, niti vrijeđanje na drugima osnovama. S tim u vezi, ukoliko budemo smatrali neophodnim, neprimjerene komentare u najkraćem mogućem roku ćemo ukloniti sa portala. 

Nastavite čitati

OSTALO

Jednostavni savjeti kako uštedjeti gorivo u vožnji

Objavljeno

 

Autoput

Njemačka organizacija Tüv Süd, koja se bavi certificiranjem i inspekcijama, dala je nekoliko zanimljivih savjeta o štedljivoj vožnji. Neke znate, a neke možda i ne.  Kako biste uštedjeli gorivo prebacite u višu brzinu pri 2000 o/min. Također, mnogi vozači imaju potrebu ostati u nižoj brzini, ali već pri 50 km/h možete biti u četvrtoj brzini, a ovisno prijenosnim omjerima u mjenjaču te vrsti motora (turbodizelski, turbobenzinski…) možda čak i u petoj. Potrošnja goriva pada za čak pedeset posto ako ste u četvrtoj brzini, a ne u drugoj pri navedenoj brzini. Novi automatski mjenjači optimiziraju stupanj prijenosa, ali s ručnim mjenjačima vi ćete morati izabrati, piše Revijahak.hr. (više…)

Nastavite čitati

OSTALO

KKI Vrbas i MH “Elektroprivreda Republike Srpske” potpisali ugovor o saradnji

Objavljeno

 

Povodom 20 godina postojanja Košarkaškog kluba invalida „Vrbas predsjednik KKI „Vrbas“ Marinko Umičević i generalni direktor MH “Elektroprivreda Republike Srpske” Luka Petrović potpisali su ugovor o saradnji i tom prilikom je Elektroprivreda Republike Srpske donirala klubu iznos od 5 hiljada KM, kao znak podrške za uspješan rad. (više…)

Nastavite čitati

OSTALO

Željka Cvijanović otvorila izložbu posvećena KKI Vrbas

Objavljeno

 

Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske otvorila je izložbu „preko trnja do zvijezda“ u Muzeju sporta koji se nalazi u sklopu dvorane Borik koja je posvećena Košarkaškom klubu invalida Vrbas koji ove godine obilježava dvije decenije postojanja. (više…)

Nastavite čitati

U trendu