Prihodi Ericssona Nikole Tesle porasli sedam, a dobit 12 posto

0

 

Prihodi Ericssona Nikole Tesle porasli su u prvom tromjesečju 7 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, na 330,8 milijuna kuna, dok je neto dobit porasla više od 12 posto, objavila je u četvrtak ta kompanija.

U poslovnom izvještaju se navodi da je neto dobit dostigla 28,2 milijuna kuna, što je 12,3 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Operativna dobit skočila je, pak, za 20,6 posto, na 29,2 milijuna kuna.

– Poslovni rezultati u prvom tromjesečju 2016. pokazuju nastavak stabilnog poslovanja. I dalje bilježimo značajan porast prihoda od aktivnosti na Ericssonovu tržištu, zahvaljujući širenju poslova i dobijanju novih odgovornosti, čime je neutraliizovan pad prihoda na ostalim tržištima, poručila je u izvještaju Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle.

U izvještaju se ističe kako nepovoljna ekonomska situacija na domaćem i stranim tržištima, odgađanje i oprezan pristup kupaca kapitalnim investicijama i dalje značajno otežavaju poslovanje kompanije, pa s tim u vezi na domaćem i tržištima Jugoistočne Europe bilježi pad prihoda od prodaje.

Na domaćem tržištu ukupno je u prvom tromjesečju ostvareno 55,4 milijuna kuna prihoda od prodaje, što je 6,1 posto manje u odnosu na isto lanjsko razdoblje. Na izvoznim tržištima, bez Ericssonova, prihodi od prodaje iznosili su istovremeno 63 milijuna kuna, što je 6,7 posto manje na godišnjem nivou.

Međutim, na Ericssonovom je tržištu kompanija ostvarila prihode od 212,3 milijuna kuna, što je 16,3 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje. U poslovnom izvješću Ericsson Nikola Tesla ističe i kako u ukupnim prihodima od prodaje udio domaćeg tržišta čini 16,7 posto, usluge za Ericsson 64,2 posto, dok ostala izvozna tržišta učestvuju sa 19,1 posto.

 

Izvor: Lider