Menprom ugovorio izvoz mesa za Tursku vrijedan šest miliona KM

0

 

Kako je portal već pisao, ova kompanija je prije mjesec zvanično potpisala ugovor o izvozu gotovih proizvoda u vrijednosti od oko 6 miliona KM, a do 10. maja izvezena je roba u vrijednosti od oko 800.000 evra.

„Imamo rok isporuke za tri mjeseca. Izvezli smo skoro jednu trećinu. Nastavljamo raditi dalje i nadamo se da ćemo za tri mjeseca uraditi sve po ugovoru. Taj ugovor je veoma bitan za našu kompaniju“,  kazao je Alić, koji je objasnio da se radi o gotovom proizvodu naziva kavurma.

To je jedna vrsta turskog suhog mesa, koje“Menprom“ radi na poseban način.

“ Oni su nam dali svoje začine i recepturu. Radimo po ukusu turskih građana. Tako da smo radili i takav jedan šleper proizvoda“,  kazao je vlasnik ove kompanije.

On je istakao da ozbiljnost ovog projekta potvrđuje i iznenadna kontrola turske inspekcije, koja je u utorak posjetila pogone „Menproma“.

„Inspekcija je došla da pregleda naš pogon i naš rad, da vide kako se radi i da li smo i dalje ostali s onim uslovima koje smo imali kada su nam dali dozvolu za uvoz u Tursku. Iz njihovog Ministarstva poljoprivrede iz Ankare rekli su nam da imamo najbolji pogon u Bosni i Hercegovini, kada je riječ o onome što oni traže“, kazao je Alić.

Ovakvi projekti, naglasio je, dosta znače za ovu kompaniju, koja je podigla kredit u iznosu od 4 mil KM za razvoj „Menproma“. Sada, ugovaranjem velikih poslova i kontinuiranim razvojem, u „Menpromu“ ulažu sve napore da vrate podignuti kredit.

 

Izvor: Indikator.ba/Faktor