Neophodna reorganizacija Poreske uprave RS

0

 

Savanović kaže da je neshvatljivo da i dalje postoji problem rada na crno ili da pojedini poslodavci ne izmiruju obaveze prema radnicima.

„To mora biti spriječeno i zbog toga je neophodna reorganizacija kontrolnih organa“, rekao je Savanović u završnoj riječi u Narodnoj skupštini Republike Srpske, nakon što su poslanici razmotrili Nacrt strategije zapošljavanja Republike Srpske od 2016. do 2020. godine.

Prema njegovom mišljenju, Nacrt strategije zapošljavanja je dobar, jer sadrži informacije koje su potrebne za dalje aktivnosti.

On tvrdi da postoje stvari na koje Vlada i Narodna skupština Republike Srpske ne mogu uticati, jer BiH nije funkcionalna.

„Za uspješnu ekonomiju je potrebno uređeno i politički stabilno društvo. Uprkos svim problemima, generacijama koje dolaze moramo obezbijediti održiv privredni sistem i radna mjesta“, dodao je Savanović.

Nacrtom strategije zapošljavanja Republike Srpske od 2016. do 2020. godine formulisana su dva strateška cilja – povećanje zaposlenosti i ekonomske aktivnosti stanovništva i održanje postojećih i kreiranje novih radnih mjesta u privredi Srpske. Srna

 

Izvor: Srna