Stižu jeftiniji gejming laptopovi kineskih proizvođača

0

Ovaj uspeh je najverovatnije rezultat dizajnitranja kompletne linije proizvoda, od kojih neki ciljaju i na tržište srednjeg i donjeg segmenta, za razliku od konkurencije kao što su MSI, Acer, Dell i drugi. Međutim, od druge polovine 2016. godine, donji segment tržišta gejming laptopova bi mogao postati još povoljniji jer se sprema „invazija“ kineskih brendova, kako javlja DigiTimes.

Već smo videli da su kineske kompanije, kao što su Huawei, Haier i Teclast, uspešno zakoračile na tržište tableta i 2-u-1 uređaja, a sada tech kompanije iz Kine žele i udeo na tržištu gejming laptopova. Predvodnici kineskog proboja na polju gejming laptopova će biti kompanije Haier, Hasee, Colorful i RaBook. Od svih ovih imena, nama najpoznatiji je Colorful koji je stvorio svoje ime na polju PC komponenti, kao što su grafičke karte i matične ploče.

Ako se setimo da su kineske kompanije donele veliko smanjenje cena kada su u pitanju telefoni iz gornjeg segmenta, biće zanimljivo videti šta mogu da učine na tržištu gejming laptopova. Za zapadno tržište, bitna stavka ove inicijative će svakako biti distribucija – da li će ovi laptopovi morati da se kupuju preko manje poznatih maloprodaja baziranih u Dalekom istoku, ili preko poznatih onlajn prodavnica sa odgovarajućom garancijom i podrškom za hardver.

Izvor: B92