Koristan Jutjub trik za koji niste znali

0

 

Bilo da želite da pokažete neku aplikaciju cijelom svijetu, ili da starijim članovima porodice objasnite kako da koriste Skajp na primjer, može vam biti od pomoći.

Sve što treba da uradite jeste da posjetite live streaming events stranicu i kliknete na Enable live streaming. Nakon toga ćete morati da prođete kratak proces verifikacije.

Kada završite sa tim, kliknite na Create live event, ne brinite, nećete uživo prenositi ono što radite na računaru. To možete naknadno aktivirati ukoliko želite.

Upišite željeno ime i izaberite Private ili Unlistedopciju iz padajućeg menija na desnoj strani. Kada budete bili spremni, kliknite na Go Live Now. Jutjub će od vas zatražiti da odobrite pristup kameri i mikrofonu, mada, po želji, ovo takođe možete deaktivirati.

Kada dođete do Hangouts prozora, kliknite na Screenshare ikonu i izaberite cijelu površinu ekrana ili jedan od prozora koji je trenutno otvoren.

Na kraju, kliknite na Share i spremni ste. Za početak snimanja kliknite na Start broadcast a za kraj Stop broadcast. Video će biti sačuvan na vašem Jutjub profilu, piše Gizmodo.

Izvor: Vesti online