Kostić želi kupiti hrvatski Kempinski u Savudriji

0

 

Nakon što je prošle godine kupio hotel „Kempinski“ u Portorožu, sada razmišlja o kupovini kompleksa istog hotelskog lanca samo 20 kilometara dalje, u Savudriji, na istarskom poluotoku, navode Večernje novosti.

Cijeli turistički elitni paket-aranžman Kostić bi mogao zaokružiti portoroškim aerodromom, koji je ovih dana takođe na njegovoj listi želja za kupovinu, tvrde Večernje novosti.

List navodi da golf i spa-resort Kempinski, s pet zvjezdica,u blizini mora u ruralnom okruženju sjeverozapadne Istre, ima 186 luksuznih soba i apartmana, te privatnu plažu, a kupi li ga Kostić, zajedno s aerodromom u Portorožu, mogao bi privući turiste u potrazi za odmorom „s pet zvjezdica“ i potencijalno stvoriti „novi Cannes“, kako je ranije govorio, pišu Večernje novosti.

Ulaganja bi se, po tvrdnjama ovog lista, mogla objasniti i velikim kreditom koji je Kostić uzeo od Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

„Kostić je uzeo kredit od EBRD-a za investicije u poljoprivredu u Ukrajini… Moguće je da mu je banka odobrila da taj novac plasira na drugim tržištima, jer ga u Ukrajini ne može iskoristiti“, kaže ekonomist Mahmut Bušatlija.

U septembu  2016., kad je kupovala slovenački „Kempinski“, Kostićeva „MK grupa“ je navela kao „strateški cilj da se pozicionira kao vodeća kompanija u oblasti turizma u regiji“.

Miodrag Kostić, u srpskoj javnosti poznat kao „kralj šećera“ jedan je od najbogatijih poslovnih ljudi u Srbiji, posljednjih godina intenzivno razvija i turističke kapacitete poslovnog carstva, a vlasnik je i luksuznog odmarališta na Kopaoniku, najatraktivnijem skijaškom centru u Srbiji.

 

Izvor: Hina