Najbolji snimak GoPro kamerom napravljen u Novom Sadu

0

 

„Nenada sam snimao kako se kreće unazad i stalno nešto radi tokom hoda. Svi ostali se kreću normalno. Tako snimljen film ubacujem u studio i okrećem naopako. Dobijamo efekat da se Nenad jedini kreće unapred, a svi ostali unazad“, opisuje autor nagrađenog snimka Novosađanin Zoran Marinković koji je montažu, muziku i obradu u studiju sam uradio.

Kako iskreno objašnjava Zoran, ideja nije originalna, ali prvi put je pretočena u perfektno djelo. Pagonisa kaže da dugo poznaje, a kroz spot je provučeno maltene sve čime se on bavi –  tu su gitara, šah, motor i naravno rukavice.

Još dodaje da je najbitnija stvar u cijeloj priči za sudije je upravo ta, da je film snimljen bez neke posebne pripreme i iz jednog „shota“. Bez ponavljanja, bez sečenja, bez ubacivanja kadrova. To je čistih tri minuta, objašnjava Marinković.

Ovaj film je nagradio stručni tima iz GoProa. Takmičenje se dalja nastavlja u konkurenciji izabranih i nagrađenih filmova.

Uz Pagonisa, u filmu se pojavljuju Nency Rose sa šnaucerom Bianca Weiss, bloger Lestat Gianni, Ivan Arpaš iz Invictabikeshop-a, fizioterapeut Jasmina Nikčević sa djecom Balšom i Unom, Nenadov trener Miloš, šahisti Saša i Peđa, ulični svirač Aleks Darabas, penzioner Bora Dragaš i Oliver Burda.

Izvor: 021