Connect with us

FINANSIJE

O trendovima koji će oblikovati budućnost bankarskog sektora krajem juna

B2B događaj koji će okupiti čelne ljude iz bankarskog sektora biće održan 29. juna ove godine, u Beogradu, u hotelu Crowne Plaza.

Objavljeno

 

Skup pod nazivom „Trendovi koji će oblikovati budućnost bankarskog sektora – izazovi i prilike u Srbiji“ organizuje kompanija Intelli Solutions Group, jedna od vodećih softverskih kuća u Evropi u saradnji sa kompanijom MISYS, globalim liderom u kreiranju finansijskih softvera.

 

„Digitalna rešenja u finansijskom i bankarskom sektoru prepoznata su kao jedan od najmoćnijih alata za zadovoljavanje potreba postojećih i privlačenje novih klijenata. Cilj ovog skupa je da pokrene razmišljanje o tome kako banke, ali i druge institucije koje pružaju finansijske usluge mogu da se razvijaju i rastu istovremeno smanjujući troškove“, rekao je Pavlos Tziorkas, direktor Intelli d.o.o. Beograd i dodao: „Na konferenciji ćemo pokušati da odgovorimo na pitanja kako nova i inovativna rješenja koja nude digitalne tehnologije stvaraju i oblikuju novu eru u finansijskom sektoru, kako će to uticati na bankarski sektor posebno, kao i šta u ovom smislu mogu da budu izazovi i mogućnosti na tržištu Srbije.“

Učesnici ovogodišnjeg skupa „Trendovi koji će oblikovati budućnost bankarskog sektora“ moći će da čuju predavanja koja su pripremili menadžeri i iskusni analitičari iz Intelli Grupe, dok stručnjaci iz kompanije MISYS donose teorijska i praktična iskustva o tome kako različita digitalna rješenja mogu da funkcionišu zajedno kako bi se što bolje razvio odnos sa klijentima. Ovo je prvi B2B događaj za menadžere banaka koji u Srbiji organizuje Intelli Grupa, sa ciljem da okupi direktore „C“ nivoa koji dijele zajednički interes za mogućnosti i izazove na tržištu Srbije.

 

Izvor: BiF

Nastavite čitati

FINANSIJE

Prosječna plata u Republici Srpskoj u martu iznosila 1.258 KM

Objavljeno

 

Prosječna neto plata u Republici Srpskoj isplaćena u martu iznosila je 1.258 KM i veća je za dvije KM u odnosu na prosječnu neto platu isplaćenu u februaru, saopšteno je iz Saveza sindikata RS.

Najveća prosječna plata u Republici Srpskoj u martu isplaćena je u oblasti finansijske djelatnosti i djelatnosti osiguranja 1.643 KM, a najniža u građevinarstvu 926 KM, navodi se u saopštenju.

Niske prosječne plate u martu primili su radnici zaposleni u oblasti saobraćaja i skladištenja 979 KM, te djelatnosti pružanja smještaja, pripreme i posluživanja hrane, hotelijerstvo i ugostiteljstvo 994 KM.

Sindikalna potrošačka korpa za mart iznosi 2.443 KM i prosječna plata je pokriva sa 51,48 odsto

U saopštenju se dodaje da sindikalna potrošačka korpa sadrži troškove za prehranu, stanovanje i komunalne usluge, tekuće održavanje domaćinstva, odjeću i obuću, higijenu i njegu zdravlja, prevoz, obrazovanje i kulturu.

Porodice u Republici Srpskoj su najviše novca trošile na prehranu 1.094 KM, za stanovanje i komunalne usluge 620 KM, prevoz 225 KM, tekuće održavanje domaćinstva 130 KM, dok je nabavka obuće i odjeće koštala 181 KM.

Nastavite čitati

FINANSIJE

Devizne rezerve na kraju oktobra manje za skoro 260 miliona KM

Objavljeno

 

Devizne rezerve Centralne banke BiH na kraju oktobra iznosile su 16,26 milijardi KM i manje su za 259,3 miliona KM u odnosu na prethodni mjesec ili 1,6 posto.
Devizne rezerve na godišnjem nivou veće su za 212,2 miliona KM ili 1,3 posto, objavila je Centralna banka. (više…)

Nastavite čitati

FINANSIJE

Centralna banka BiH donijela izmjenu Odluke o utvrđivanju i održavanju obaveznih rezervi

Objavljeno

 

Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH) donijela je Odluku o izmjeni Odluke o utvrđivanju i održavanju obaveznih rezervi i utvrđivanju naknade na iznos rezerve, s ciljem usklađivanja sa politikom Evropske centralne banke (ECB) i ublažavanja uticaja rasta referentne kamatne stope ECB-a na poslovanje banaka u BiH. (više…)

Nastavite čitati

U trendu

© 2023 Privrednik. Sva prava zadržana. Developed by adsoft.