Connect with us

PRAVO

Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o udruženjima i fondacijama BiH

SARAJEVO – Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas će razmatrati Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o udruženjima i fondacijama BiH, čiji je predlagač Ministarstvo pravde BiH.

Objavljeno

 


 

Trebao bi biti razmatran i Prijedlog odluke o korištenju akumuliranog viška prihoda nad rashodima Regulatorne agencije za komunikacije BiH.

Predviđeno je razmatranje Izvještaja o slobodi govora i stanju medijskih sloboda u BiH, koji je predložilo Ministarstvo pravde.

Na dnevnom redu sjednice Vijeća ministara BiH bi, između ostalog, trebalo da se nađe Izvještaj o provedenim aktivnostima na realizaciji Akcionog plana za zaštitu od poplava i upravljanje rijekama u BiH 2014. – 2017., za period februar 2015. – maj 2016. godine.

Vijeće ministara BiH bi trebalo razmatrati i Analizu reforme obrazovanja u BiH, s posebnim osvrtom na reformu srednjoškolskog obrazovanja i mogućnost uvođenja obaveznog srednjoškolskog obrazovanja, čiji je predlagač Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Izvor: Klix.ba

Reklama
Nastavite čitati

PRIVREDA

I radnici i poslodavci sve češće traže zaštitu svojih prava

Objavljeno

 

U posljednje tri godine radnici i poslodavci u Republici Srpskoj više od 1.200 puta našli su se oči u oči u cilju zaštite radnih prava, a najčešći razlozi zbog kojih zaposleni traže reakciju nadležnih jesu nepoštovanje platnih obaveza. (više…)

Nastavite čitati

PRAVO

Zeleno svjetlo za ukidanje akciza na gorivo

Objavljeno

 

Ustavnopravna komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH utvrdila je danas u Sarajevu da je Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH, kojim je na pola godine predviđeno ukidanje akciza na naftne derivate, usaglašen sa Ustavom BiH i pravnim sistemom. (više…)

Nastavite čitati

PRAVO

“Buk Bijelu” zakočili i stručni termini

Objavljeno

 

Buk Bijela

Sud BiH nije presudio da je nelegalna Zajednička komisija za koncesije koja je formirana kako bi došli do rješenja u predmetu koji se tiče izgradnje hidroelektrane (HE) “Buk Bijela” na Drini kod Foče, ali su velike šanse da će blokade biti nastavljene, tvrdi za “Glas Srpske” predsjedavajući tog radnog tijela Milomir Amović. (više…)

Nastavite čitati

U trendu