Connect with us

PRAVO

Blokirao zakon koji bi dopustio tužbe protiv Saudijske Arabije

SAD – Kongres bi mogao prevladati veto dvotrećinskom većinom glasova u oba doma što je vrlo vjerojatno zbog velike podrške zakonu koju pružaju i republikanska i demokratska stranka

Objavljeno

 


Američki predsjednik Barack Obama stavio je u petak veto na zakon koji bi omogućio obiteljima žrtava terorističkih napada 11. septembra da tuže Saudijsku Arabiju, rekavši da bi zakon naštetio interesima američke sigurnosti.

Obama je rekao u saopštenju kako bi zakon mogao dovesti do tužba protiv američkih službenika za akcije stranih skupina koje primaju američku pomoć, vojnu opremu ili obuku te da bi naštetio saradnju sa saveznicima u borbi protiv terorizma i drugim pitanjima.

Zakon Pravda protiv pokrovitelja terorizma usvojen je u Kongresu početkom mjeseca uoči 15. godišnjice terorističkih napada na SAD 11. septembra 2001.

Kongres bi mogao prevladati veto dvotrećinskom većinom glasova u oba doma što je vrlo vjerojatno zbog velike podrške zakonu koju pružaju i republikanska i demokratska stranka.

Članovi porodica žrtava terorističkih napada 2001. već dugo žele tužiti Saudijsku Arabiju tvrdeći da su postojale veze između kraljevstva i terorističke organizacije al Qaede koja je izvršila napade.

Izvor: 24 sata

Reklama
Nastavite čitati

PRIVREDA

I radnici i poslodavci sve češće traže zaštitu svojih prava

Objavljeno

 

U posljednje tri godine radnici i poslodavci u Republici Srpskoj više od 1.200 puta našli su se oči u oči u cilju zaštite radnih prava, a najčešći razlozi zbog kojih zaposleni traže reakciju nadležnih jesu nepoštovanje platnih obaveza. (više…)

Nastavite čitati

PRAVO

Zeleno svjetlo za ukidanje akciza na gorivo

Objavljeno

 

Ustavnopravna komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH utvrdila je danas u Sarajevu da je Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH, kojim je na pola godine predviđeno ukidanje akciza na naftne derivate, usaglašen sa Ustavom BiH i pravnim sistemom. (više…)

Nastavite čitati

PRAVO

“Buk Bijelu” zakočili i stručni termini

Objavljeno

 

Buk Bijela

Sud BiH nije presudio da je nelegalna Zajednička komisija za koncesije koja je formirana kako bi došli do rješenja u predmetu koji se tiče izgradnje hidroelektrane (HE) “Buk Bijela” na Drini kod Foče, ali su velike šanse da će blokade biti nastavljene, tvrdi za “Glas Srpske” predsjedavajući tog radnog tijela Milomir Amović. (više…)

Nastavite čitati

U trendu