Connect with us

SEMINARI I OBUKE

Seminar o menadžerskim alatima i vještinama

HRVATSKA – MENADŽERSKI ALATI I VJEŠTINE KOD USPJEHA VOĐENJA I UPRAVLJANJA ORGANIZACIJAMA; Datum:20.-22.10.2016.; Mjesto: Brela, Hrvatska; Organizator: Business-Educa d.o.o.Centar za edukaciju i poslovnosavjetovanje

Objavljeno

 


Kontakt  osoba: Nadira Duraković

mob.: +38761311881

e-mail: [email protected]

www.businesseduca.com

Rok za prijavu je 04.10.2016.

Menadžment predstavlja proces planiranja, organizovanja, vođenja i kontrole aktivnosti zaposlenih i korišćenja drugih resursa organizacije kako bi se postigli postavljenji organizacioni ciljevi.

Upravljanje pomoću ciljeva je proces postavljanja individualnih ciljeva menadžera ili zaposlenih,praćenja njihovog ostvarivanja ili davanja povratne informacije menadžerima i zaposlenima.

Reklama

Planiranje kao najvažnija funkcija menadžmenta predstavlja proces postavljanja budućih ciljeva,pravaca akcijje,sredstava i načina ostvarivanja postavljenih ciljeva.Planiranje predstavlja dugoročnu strategijsku orjentaciju preduzeća i njegovog poslovanja.

Organizovanje je proces usklađivanja ljudskih i materijalnih resursa,dodjeljivanje određenih zadataka i odgovornosti pojedincima i grupama a sve u svrhu ostvarivanja postavljenih planova.

„MENADŽMENT je proces vođenja organizacije koji obuhvata skup racionalno projektovanih postupaka potrebnih i dovoljnih za OSTVARENJE osnovnih ciljeva  društva i trajanje organizacije u vremenu i datim uslovima okoline tržišta.

Menadžeri su ljudi koji objedinjavaju skup postupaka svjesnosti stalnog u vremenu razvoja i unapređenja procesa rada sistema kojima upravljaju.    

„Ljudski resursi su pokretači svih organizacija,samo adekvatno bavljenje ljudima, uvođenje sistema za HRM ili dio aktivnosti ULjR će obezbjediti efikasno funkcionisanje organizacija gdje su koristi višestruke kako za organizaciju tako i za zaposlene“.

SEMINAR NAMJENJEN

Reklama

Menadžerima svih razina,direktorima,rukovodiocima,šefovima odjela i organizacionih jedinica,službama/odjelima za ULJR,općinama/opštinama,bankama,javnim institucijama,privatnimpreduzećima i svima koje interesira ova tema i može im pomoći u njihovom ličnom razvoju i vođenju i upravljanju organizacijama

KORISTI ZA UČESNIKE SEMINARA

Polaznici seminara će savladati I produbiti menadžerske alate i vještine  te kroz interaktivni rad ,igranje uloga i  vježbe proći kroz funkcije menadžmenta,upravljanje pomoću ciljeva(S.M.A.R.T.)funkcije HRM-a, te kroz posebne teme u praktičnom dijelu, delegiranje odgovornosti,upravljanje vremenom,i pružanje povratne informacije.

 Kratki sadržaj seminara:

• Funkcije menadžmenta(planiranje,organiziranje,vođenje i kontrola)

• Upravljanje pomoću ciljeva

Reklama

• Savremeni koncept upravljanja ljudskim resursima

• Upravljanje vremenom(hitno-bitno)

• Delegiranje odgovornosti(kako,kada i koje zadatke delegirati)

• Pružanje povratne informacije-kako pružiti efikasnu povratnu informaciju

Metode rada:

Individualni i timski rad kroz razmjenu iskustava i stjecanja novih znanja i vještina,radionice,simulacije i kroz igranje uloga nastojimo uključiti sve polaznike u interaktivnost rada, te praktičnim primjerima doći do zajedničkih rješenja

Reklama

Izvor: Akta.ba

Nastavite čitati

SEMINARI I OBUKE

Prijave za obuku: Naučite pisati projekte

Objavljeno

 

Odjeljenje za kulturu, turizam i socijalnu politiku, u saradnji sa Gradskom razvojnom agencijom organizuje 18. marta jednodnevnu obuku o temi pisanje projektnog prijedloga. Obuka će biti održana u prostorijama Gradske razvojne agencije (Josifa Pančića 8), a o tačnom terminu udruženja će biti naknadno obaviještena. (više…)

Nastavite čitati

BIZLIFE

Radionica: Osnove uspješne prodaje

Objavljeno

 

Od

U maloj grupi do maksimalno 24 učesnika saznajte glavne koncepte uspješne prodaje od vodećeg prodajnog eksperta uz praktične tehnike za povećanje prodajnih rezultata. Do sada je na ovoj radionici učestvovalo preko 300 prodavača, menadžera prodaje, key account managera i direktora firmi. (više…)

Nastavite čitati

SEMINARI I OBUKE

GDPR Uredba i Zakon o zaštiti ličnih podataka BiH

Objavljeno

 

Seminar će se održati 25. juna od 9 do 16 časova u Hotelu Hills Sarajevo Congress & Termal spa Resort. (više…)

Nastavite čitati

U trendu