Connect with us

SEMINARI I OBUKE

Krizni menadžment i upravljanje poslovnim promjenama

SARAJEVO – Interquality organizuje seminar na temu „Krizni menadžment i upravljanje poslovnim promjenama“. Seminar će se održati od 14.- 16.12.2016. u hotelu Hotel Blanca na Vlašiću.

Objavljeno

 


Seminar je namijenjen direktorima, menadžerima, rukovodiocima, članovima timova i svima onima koji žele da unaprijede svoje poslovne vještine sa ciljem povećanja radne uspješnosti i boljeg snalaženja u savremenom radnom okruženju.

Jedan od najtežih problema rukovođenja u razdoblju promjena je potaknuti ljude da razmišljaju o tome zašto su promjene nužne. Ključ za rješenje ovog problema je komunikacijski sistem koji omogućuje svakodnevno razmjenjivanje informacija tako da je svima jasno šta se događa i kako će se to odraziti na posao svakog zaposlenika.

Organizacije koje nisu dobro pripremljenje i disciplinovane izgube ključne ljude, klijente, udio na tržištu, i na druge načine dugoročno oštete svoje osnovne vrijednosti. One organizacije koje imaju dobru kriznu strategiju, baziranu na međunarodno provjerenim metodama, u stanju su preokrenuti krizu u njihovu dugoročnu korist.

Ovaj seminar će Vam predstaviti praktične savjete kako primjeniti i razumjeti uticaj krize navašu organizaciju, kako bi minimizirali negativne posljedice, te razvili profesionalnu kriznu strategiju za najbezbolnije prevazilaženje krize i pozicioniranje za dugoročni rast i uspjeh.

Kako bi opstala i uspješno poslovala, danas svaka organizacija mora imati vještinu efikasnog upravljanja promjenama. Jedino visoko prilagodljive organizacije, u kojima su zaposlenici spremni na stalan razvoj i pronalazak novih načina kako odgovoriti na zahtjeve tržišta, mogu se uspješno nositi sa izazovima savremenog poslovanja.

Razvijanje poslovnih i ličnih vještina je osnova za razvijanje organizacije i tima u kojem radite. Razumjeti organizaciju, stranke, kupce, ciljeve, prioritete, odgovornosti, probleme i komunikaciju nije lako, a ako ste već napredovali to ne znači da se trebate prestati razvijati.

Ciljevi seminara

Reklama

♦ Pregled o osnovnim teorijskim konceptima i praktičnim alatima kriznog menadžmenta;

♦ Razvijanje percepcije rizika i prepoznavanje različitih vrsta rizika u poslovnom okruženju

♦ Usvajanje strategija za efikasno upravljanje promjenama;

♦ Razvijanje savremenih poslovnih vještina.

Program seminara:

• Krizni menadžment u savremenom radnom okruženju;

Reklama

• Prepoznavanje rizika;

• Uzroci krize i pristup njenom rješavanju;

• Strategije za uspješno upravljanje promjenama;

• Stvaranje organizacije koja uči i povećanje radne uspješnosti;

• Organizacijska kultura: poslovna komunikacija, radno okruženje i motivacija;

• Razvijanje savremenih poslovnih vještina.

Reklama

Dnevni raspored rada

14.12.2016. Srijeda: od 10:00 – 16:00

15.12.2016. Četvrtak: od 09:00 – 16:00

16.12.2016. Petak: od 09:00 – 12:00

Način rada na seminaru:

Seminar je visoko interaktivan i pretpostavlja uključivanje u rad svakog sudionika seminara u bilo kojem trenutku, rješavanje testova i izradu praktičnih vježbi. Od metoda primjenjuje se rad u grupama, individualni rad, analiza slučajeva i predavanje.

Reklama

Predavači:

Senaid Begić, dipl. oec., menadžer u zdravstvu – top menadžment SHCE 3

Alen Buljubašić, dipl. pedagog-psiholog

Kontakt:

Tel: + 387 33 762 545; Fax: + 387 33 762 546; Mob: + 387 61 307 131

e-mail: [email protected] ;  [email protected] ; www.interquality.ba

Reklama

Izvor: Akta.ba

Nastavite čitati

SEMINARI I OBUKE

Prijave za obuku: Naučite pisati projekte

Objavljeno

 

Odjeljenje za kulturu, turizam i socijalnu politiku, u saradnji sa Gradskom razvojnom agencijom organizuje 18. marta jednodnevnu obuku o temi pisanje projektnog prijedloga. Obuka će biti održana u prostorijama Gradske razvojne agencije (Josifa Pančića 8), a o tačnom terminu udruženja će biti naknadno obaviještena. (više…)

Nastavite čitati

BIZLIFE

Radionica: Osnove uspješne prodaje

Objavljeno

 

Od

U maloj grupi do maksimalno 24 učesnika saznajte glavne koncepte uspješne prodaje od vodećeg prodajnog eksperta uz praktične tehnike za povećanje prodajnih rezultata. Do sada je na ovoj radionici učestvovalo preko 300 prodavača, menadžera prodaje, key account managera i direktora firmi. (više…)

Nastavite čitati

SEMINARI I OBUKE

GDPR Uredba i Zakon o zaštiti ličnih podataka BiH

Objavljeno

 

Seminar će se održati 25. juna od 9 do 16 časova u Hotelu Hills Sarajevo Congress & Termal spa Resort. (više…)

Nastavite čitati

U trendu