Connect with us

LIČNOSTI

Trampovih 5: Upoznajte potomke američkog predsjednika Donalda Trumpa

Stigla je nova prva porodica Bijele kuće, a ovdje je sve što biste za sada trebali znati o svakom od Trampovih nasljednika.

Objavljeno

 


 

Tram porodica

 

Predsjednik Donald Tramp ima dva sina, Donald mlađi i Erik, i kćerku Ivanku sa njegovom prvom suprugom Ivanom; kćerku Tifani sa njegovom drugom suprugom Marlom Maples; i desetogodišnjeg sina Barona, sa njegovom sadašnjom suprugom Melaniom, piše Business Insider.

Odrastajuću u centru pažnje, troje najstarije djece pronašlo je uspjeh i sreću izbjegavši uobičajnu dramu koju imaju djeca slavnih. Četvrto po redu rođeno dijete, dvadesetrogodišnja Tifani nedavno je diplomirala na Univerzitetu u Pensilvaniji, izlazi i zabavlja se na takozvanom blogu „Bogata djeca Instagrama“. I najmlađi Baron je takođe zauzet, uglavnom je do sad provodio vrijeme u vlastitom spratu Trpam Tornja.


tramp donald.mladji
DONALD mlađi (39)

Donald mlađi je imao samo 12 godina kada su mu se roditelji razveli. Za razliku od mlađeg brata i sestre, bio je dovoljno velik da razumije šta znači gadan razvod, a takođe i svi njegovi drugari iz škole.

donaldmladji

Kao dijete bio je veoma blizak djedu sa majčine strane, Milos Zelnicek, koji je umro 1990. godni. Njih dvojica su provodili po nekoliko sedmica svakog ljeta u lovu i ribolovu u malom mjestu nedaleko od Praga (njegova majka Ivana je Čehinja). Donald, otac petoro djece, svog najstarijeg sina je nazvao po djedi Tristan Milos.

Reklama

Nakon internata (prestižne pensilvanijske Hill School), slijedio je stope svoga oca — kao i većina Trampove djece — upisao je Wharton School na Univerzitetu u Pensilvaniji i diplomirao finansije i nekretnine.
Godine 2004. New York magazin istakao je da Donald mlađi ima sklonost prema alkoholu i da je u fazonu: „znate li vi ko sam ja?“, te tako upadao u tuče na fakultetu. Nešto kasnije, Donald mlađi izjavio je za magazin Forbes da ga je ljubav prema lovu naučila da bude direktan i pravedan.

Nakon što je, 2001.godine, završio koledž, Donald mlađi je počeo raditi raditi kod oca. Sada je izvršni potpredsjednik u odjelu za akvizicije i razvoj u Trampovoj kompaniji.


 

ivanka trump 11

IVANKA (35)

Drugorođeno dijete Trampa, Ivanka Tramp, jedna je od najljepših žena svijeta (prema Maksimovoj listi 2007.). Završila je Choate Rosemary Hall koji se nalazi u Volingfordu, gradu u amerčkoj saveznog državi Konektikat. Internat je okarakterisala kao zatvor. Dvije godine studirala je na Univerzitetu Džordžtaun, a zatim je prešla na Univerzitet Pensilvanije na kojem je 2004. godine diplomirala ekonomiju.

Prvo radno iskuskustvo stekla je radeći u kompaniji za upravljanje i razvoj nekretnina, Forest City Enterprise. Zatim je doživjela iznenadan uspjeh nakon što je pokrenula svoj brend sa nakitom, te se uspješno udružila sa prodavcem dijamanata, Dynamic Diamond Corp., te su stvorili liniju dijamantskog i zlatnog nakita koji je prodavan u njenom maloprodajnom objektu na Menhetnu. Iz tog posla se iznjedrila linija modnih proizvoda koja obuhvata odjeću, tašne i cipele koji su dostupni u većini robnih kuća u SAD-u.

Reklama

Bavila se modelingom, te je 1977. snimila svoju prvu naslovnicu u američkom magazinu “Seventeen”. Radila je revije za Versace, Marc Bouwer i Thierry Mugler, kao i modne kampanje za Tommy Hilfiger i Sassoon Jeans. Našla se na naslovnicama Forbes, Golf Magazine, Avenue, Elle Mexico, Top Choice Magazine i Harper’s Bazaar.

Trenutno je izvršni potpredsednik u Trampovoj Organizaciji. Ivanka je član odbora koji pruža podršku ženama stručnjacima u oblasti ekonomije.

Udata je za agenta za razvoj nekretnina Džeredom Kušnerom i imaju troje djece.

Ivanka se u detinjstvu družila sa Paris Hilton. Bliska je sa Čelsi Klinton, kćerkom Hilari Klinton.

ivanka trump modeling


 

eric trump 5

 

Reklama

ERIK (33)

Dugo vremena Erik je bio glavni stidljivko u porodici. Jednom je za New York magazin izjavio da mu je stariji brat bio mentor, a sestra kao druga majka.

„Uzela me je pod svoje i odgojila me, vodila me u kupovinu, trudila se da izgledam kul,“ rekao je.

Za razliku od svoga brata i sestre, nakon što je diplomirao počeo je odmah da radi kod oca. Njegova titula u kompaniji je ista kao kod starijeg brata – izvršni potpredsjednik za akviziciju i razvoj, s tim što je njegov odjel još uvijek u izgradnji.

Godine 2012. zaporosio je svoju djevojku sa kojom se zabavljao 5 godina, Lara Yunaska, bivši lični trener i TV producent.

 

Reklama

eric trump 5 1

 


 

tiffany trump 3

 

TIFFANY (23)

Za razliku od svoje polubraće i sestre, Tifani nije odrastala igrajući se u kancelarijama svoga oca, niti je provodila ljeta zabavljajući se i pomažući mu na imanju Seven Springs, kao prethodnih troje.

Tifani je odgojila njena mama, Marla Maples, van Los Anđelesa. Tamo je pohađala Calabasas Viewpoint School, gdje je školarina viša od $30,000.

Reklama

Kao i njen otac, diplomirala je na Univerzitetu u Pensilvaniji. Ivanka joj je pomogla da ulovi pripravnički staž u Vogue, a 2011. pao je njen prvi debi pjesme „Like a Bird“.

Mnogo voli da putuje, a tu joj je na usluzi privatni avion njenog oca kada poželi promjenu pejzaža.

 

tiffany trump 3 1

 


 

barron trump 2

BARRON (10)

Način na koji Melanija opisuje svog sina, od svojih braće i sestara on najviše liči svom ocu.

Reklama

„On voli da gradi, pa ruši, pa opet gradi nešto novo“ izjavila je za Parenting.com. „Ponekad ga zovem mali Donald.“

Mladi nasljednik kaže da voli da nosi trenerke i ima na raspolaganju vlastiti sprat u tornju svojih roditelja.

Melanija kaže da ima sklonosti ka košarci i tenisu, ali i da mu se sviđa omiljeni sport njegovog oca – golf. Njegovi roditelji ga drže podalje od očiju javnosti, onoliko koliko je to moguće.

 

trump family 4

 

 

Reklama

Privrednik.ba

 

 

 

 

 

Reklama

 

 

Nastavite čitati

PRIVREDA

Melanija Tramp će ponovo zablistati u Beminim papučma

Objavljeno

 

Od

Fabrika obuće Bema iz Banjaluke poslala je danas prvoj dami SAD Melaniji Tramp na poklon unikatne papuče, kao znak podrške za još jedan mandat njenom suprugu Donaldu Trampu u Bijeloj kući. (više…)

Nastavite čitati

LIČNOSTI

Podvući crtu i za običnog građanina i za privredu

Objavljeno

 

Lični osjećaj povodom trenutne situacije jeste da smo već izgubili kompas po pitanju mjera. Privrednici nažalost ne znaju šta im je činiti, šta da preduzimaju i kako da se ponašaju. Da li, takoreći, da dignemo ruke od svega, nakon što smo mnogo toga već prošli, ili da podvučemo crtu i napravimo iskorak. Ne možemo ići u trku sa Evropom po pitanju normi i mjera, obzirom da smo kolektivno nedisciplinovani i neodogvorni. Disciplinu i odgovornost najčešće pokazujemo samo kada odemo na rad u inostranstvo, u strahu od gubitka posla. (više…)

Nastavite čitati

LIČNOSTI

Rukometaši Borca obradovali Umičević

Objavljeno

 

Rukometaši Borca sa stručnim štabom posjetili su Marinka Umičevića, tehničkog direktora Tvornice obuće Bema.

Tom prilikom su mu poklonili loptu sa potpisima svih igrača kao i bocu rakije, po starom dobrom srpskom običaju.
– Zaista su me obradovali i prijatno me iznenadili. Ovim gestom su željeli da mi se zahvale na svemu što za njih radim, a cijene moj rad. Veliko hvala svim rukometašima i trenerima Borca – rekao je Marinko Umičević koji je ujedno i potpredsjednik RK Borac.

Ovom prilikom Marinko Umičević je igrače i članove stručnog štaba proveo kroz pogon Beme i upoznao ih o procesu proizvodnje.

Istovremeno im je poklonio po jedan par visokokvalitetne obuće.

Nastavite čitati

U trendu