Connect with us

LIČNOSTI

Melanija Tramp će ponovo zablistati u Beminim papučma

Objavljeno

 

Fabrika obuće Bema iz Banjaluke poslala je danas prvoj dami SAD Melaniji Tramp na poklon unikatne papuče, kao znak podrške za još jedan mandat njenom suprugu Donaldu Trampu u Bijeloj kući.

Tehnički direktor Fabrike obuće Bema“Marinko Umičević rekao je na konferenciji za novinare da su papuče napravljene od visokokvalitetnog materijala u bijeloj boji i da je na njima zlatnim nitima izvezen zmijanjski vez izrađen u Kreativnoj radionica „Radinost“.

On je naveo da je poklon prvoj dami SAD poslat putem brze pošte preduzeća „Pošte Republike Srpske“, uz prigodno popratno pismo, posebno ogledalo i turistički materijal Banjaluke.

Navodeći da je prošle godine u nekoliko navrata bio u kontaktu sa prvom damom SAD, Umičević je rekao da ostaje otvoren poziv Melaniji Tramp da posjeti Banjaluku.

Umičević je istakao da će se na ovaj način saznati za Banjaluku, Republiku Srpsku i fabriku Bema.

On je najavio da će „Bema“ izradititi i košarkaške patike za predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je ove godine upisao Visoku sportsku školu strukovnih studija, u želji da postane košarkaški trener.

Portparol „Pošta Srpske“ Јadranka Berić rekla je na konferenciji za novinare da je zadatak ovog preduzeća da na ruti od Banjaluke do Vašingtona sigurno isporuči paket „Beme“, što će biti urađeno u roku do 20 radnih dana.

“U vrijeme kada pandemija otežava svaki vid poslovanja, rok od 20 radnih dana za isporuku paketa je izuzetno brz i pohvalan. Pošte Srpske rade svoj posao najbolje što mogu”, poručila je Berićeva.

 

Izvor: Nezavisne novine

LIČNOSTI

Podvući crtu i za običnog građanina i za privredu

Objavljeno

 

Lični osjećaj povodom trenutne situacije jeste da smo već izgubili kompas po pitanju mjera. Privrednici nažalost ne znaju šta im je činiti, šta da preduzimaju i kako da se ponašaju. Da li, takoreći, da dignemo ruke od svega, nakon što smo mnogo toga već prošli, ili da podvučemo crtu i napravimo iskorak. Ne možemo ići u trku sa Evropom po pitanju normi i mjera, obzirom da smo kolektivno nedisciplinovani i neodogvorni. Disciplinu i odgovornost najčešće pokazujemo samo kada odemo na rad u inostranstvo, u strahu od gubitka posla. (više…)

Nastavite čitati

LIČNOSTI

Rukometaši Borca obradovali Umičević

Objavljeno

 

Rukometaši Borca sa stručnim štabom posjetili su Marinka Umičevića, tehničkog direktora Tvornice obuće Bema.

Tom prilikom su mu poklonili loptu sa potpisima svih igrača kao i bocu rakije, po starom dobrom srpskom običaju.
– Zaista su me obradovali i prijatno me iznenadili. Ovim gestom su željeli da mi se zahvale na svemu što za njih radim, a cijene moj rad. Veliko hvala svim rukometašima i trenerima Borca – rekao je Marinko Umičević koji je ujedno i potpredsjednik RK Borac.

Ovom prilikom Marinko Umičević je igrače i članove stručnog štaba proveo kroz pogon Beme i upoznao ih o procesu proizvodnje.

Istovremeno im je poklonio po jedan par visokokvalitetne obuće.

Nastavite čitati

FINANSIJE

Mari Elka Pangestu nova direktorica Svjetske banke

Objavljeno

 

Bivša indonežanska ministarka Mari Elka Pangestu imenovana je za novu generalnu direktoricu Svjetske banke. (više…)

Nastavite čitati

U trendu

© 2023 Privrednik. Sva prava zadržana. Developed by adsoft.