Connect with us

NEKRETNINE

Otkriveno ko je kupio najskuplju kuću u Srbiji

BEOGRAD – Vijest da je u Subotici prodata najskuplja kuća u Srbiji i to za 1,2 miliona evra, kao eho je odjeknula bačkom ravnicom.

Objavljeno

 


luksuzna kuca

U četvrtak gotovo da nije bilo čovjeka koji se nije zapitao koja je to kuća i ko je njen vlasnik. Kako pišu Večernje novosti, riječ je o stambenom objektu u katastarskoj opštini „Donji grad“, površine više od 400 kvadratnih metara, a spekuliše se da je riječ o novom sjedištu Mađarskog nacionalnog savjeta.

U javnosti se mogu čuti razne spekulacije ko bi mogao biti vlasnik papreno plaćene nekretnine, a komentari najčešće vode ka kući na Trgu žrtava fašizma u samom centru grada, koja bi uskoro trebalo da postane novo sjedište Mađarskog nacionalnog savjeta i Fondacije „Prosperitati“. Ovu informaciju, međutim, niko u četvrtak nije želio zvanično da potvrdi. Ali ni da opovrgne.

Izvjesno je jedino da će krovno tijelo mađarske nacionalne manjine u Srbiji uskoro promijeniti svoju adresu, a vrlo brzo će se saznati da li će ona zaista biti u najskupljoj kući u državi.

Ništa manje interesovanje nije izazvala ni informacija da je ranije u Beogradu prodat stan za 5.290 evra po kvadratu. Najskuplji stan u Srbiji nalazi se u strogom centru prijestonice, na Trgu republike. U Republičkom geodetskom zavodu ne žele da otkriju u kojoj je zgradi nekretnina, ali se u Registru promijeta nepokretnosti vidi da je u pitanju potez između Knez Mihailove i Narodnog pozorišta, pa se može naslutiti da je u pitanju Čika Ljubina ulica.

Navedeno je i da je stan od 132 kvadrata kupljen 5. septembra prošle godine. Istog dana, u toj zgradi prodate su još dvije nekretnine, ali je cijena bila mnogo povoljnija. Stan od 39 kvadrata plaćen je 85.000 evra, odnosno 2.180 evra po kvadratu. Za 86 kvadrata trećeg stana kupac je izdvojio 155.000 evra, što znači da ga je kvadratni metar koštao 1.800 evra.

Reklama

 

Izvor: Večernje novosti

Nastavite čitati

NEKRETNINE

Počela izgradnja novog stambenog objekta „Bregovi“ u Trebinju

Objavljeno

 

Od

Riječ je stambenom objektu na idealnoj lokaciji, savremenog izgleda, urbanih gabarita, te visokokvalitetne gradnje. Kako saznajemo od investitora, Megagraden d.o.o. Trebinje, ovaj stambeni objekat pruža udobnost i praktičnost stanovanja. 

U ovom dijelu Trebinja sve vam je na 2 do 3 minuta lagane šetnje. Centar – Platani, stari grad, gradska administracija, škola, vrtić, sportska dvorana, Saborna crkva, kulturni centar, marketi sve je na dohvat ruke.

U stambenom objektu ‘’Bregovi’’ se nalazi 20 stanova raspoređenih na 4 etaže. U suterenu objekta se nalaze i garažna mjesta. Stanovi su  projektovani da je svaki kvadratni metar funkcionalno iskorišten. Tako imamo savršene jednosobne stanove od 42 m2, dvosobne 65 – 80 m2 i trosobne 76-81 m2.

Vertikalna komunikacija u objektu je obezbjeđena jednim niskošumnim liftom koji je prilagođen za korištenje osobama sa invaliditetom. Projekat je izradila renomirana projektantska kuća „Kontura“ d.o.o. Trebinje.

Objekat će biti izgrađen korištenjem svih savremenih materijala gradnje visokog kvaliteta: Termo fasada od kamene vune i stiropora debljine 8 cm. Vanjski zidovi giter blok 25 cm, unutrašnji zidovi između stanova se zidaju termo blokom kako bi se zadovoljili protivpožarni uslovi i akustika-debljina zida 25cm. Pregradni zidovi u stanovima se zidaju prezidnim cigla blokom.

Grijanje i hlađenje je multi split klima uređajima, a svaka prostorija će biti obezbjeđena sa po jednom jedinicom. Stolarija-šestokomorni PVC profil sa troslojnim staklom, ispunom i sa aluminijumskom roletnom i škurama.

Podovi u stanovima su od vrhunskog troslojnog, prefabrikovanog hrastovog parketa sa MDF parket lajsnom, a u kuhinji i kupatilima su visokokvalitetne keramičke pločice, te na terasama protiv klizna keramika.

U kupatilima se radi spušteni plafon, ugrađuje se sanitarija najpoznatijih svjetskih brendova, te ugradbeni elementi. Ulazna vrata u stanove su protivprovalna vrata visokog kvaliteta.  Unutrašnja vrata – štokovi od punog drveta, krilo vrata od medijapana lakirana bijelom bojom u tri sloja. Zasebna ventilacija svakog stana. Ograda na balkonima – kovana ručne izrade, kažu Investitori.

Reklama

Rok završetka izgradnje je maj 2025. godine a sve informacije se mogu dobiti na telefon 00387 65 224 657.

Pogledajte kompletnu ponudu stanova na www.stanovitrebinje.com

Nastavite čitati

PRIVREDA

Potražnja za stanovima jača od pandemije

Objavljeno

 

Od

Stanovi

Potražnja za stanovima u gradovima Republike Srpske ne jenjava ni u periodu pandemije virusa korona. (više…)

Nastavite čitati

NEKRETNINE

Ulica sa najskupljim nekretninama nalazi se u Njujorku

Objavljeno

 

Od

​Ulica u kojoj je u posljednjih pet godina kupljeno najviše nekretnina skupljih od 25 miliona dolara nalazi se u Njujorku. (više…)

Nastavite čitati

U trendu