Connect with us

SLOBODNO VRIJEME

Kako prepoznati laže li vam netko u manje od 5 sekundi?

Laganje je loša karakterna crta na koju, ruku na srcu, nitko od nas nije imun. Svatko izrekne barem neku najneviniju laž. Prosječna osoba iskrivi istinu 11 puta u 7 dana, pokazala je jedna studija. Isto tako naučnici su otkrili načine koji će vam pomoći da prema govoru tijela prepoznate laže li vam netko u manje od 5 sekundi.

Objavljeno

 


laganje laž prevara pinokio

laganje laž prevara pinokio

 

Glava

Osoba koja vam govori laž sigurno će pokušati to prikriti, ali pokreti njene glave otkrit će vam da iz usta tog lažljivca ne izlazi istina. Jedan od znakova da vam netko laže je gotovo neprimjetno treskanje glavom kojeg osoba koja ne govori istinu nije ni svjesna.

Ruke

Ako neko ko je inače opušten i smiren odjednom stalno gestikuliše rukama (pokazuje prstima na nešto, svrbi se po licu ili ima neke druge nemirne kretnje ruku) možete biti sigurno da vam laže.

Reklama

Govor

Osobi koja laže treba duže da odgovori na pitanje od one koja govori istinu te vrlo često napravi pauzu usred rečenice (kako bi smislila smisleni nastavak laži).

 

Izvor: Zadovoljna.hr

Nastavite čitati

SLOBODNO VRIJEME

Njemačka osniva Ministarstvo za usamljenost?

Objavljeno

 

Od

Vlasti Berlina razmatraju da uvedu Ministarstvo za usamljenost, jer ova pojava poprima oblike epidemije u Njemačkoj, posebno u glavnom gradu. (više…)

Nastavite čitati

SLOBODNO VRIJEME

10 savjeta kako da pripremite svoje dete za polazak u školu

Objavljeno

 

Od

Polazak u školu može biti teško doba za vaše dijete. Neka djeca odbijaju promjene, ne žele da idu negde gde ranije nisu bila, niti da se odvoje od roditelja, tj. vas. (više…)

Nastavite čitati

ZABAVA

Bema nagradila najbolju fotografiju „Još uvijek sanjam“

Objavljeno

 

“Još uvijek sanjam” autora Saša Knežić proglašena je za najbolju fotografiju na konkursu koji je organizovala TO Bema na temu „Proljeće u Banjaluci“. Marinko Umičević idejni tvorac i pokretač akcije, Knežića je nagradio sa 500 KM i parom cipela. Fotografija je nastala iznad kanjona Tijesno, a kako kaže Knežić, inspiracija su mu bili mladost, i priroda koje čine savršen spoj ljepote. (više…)

Nastavite čitati

U trendu