Connect with us

LISTE

Srbija “najjadnija” zemlja regiona, Hrvatska druga, BiH nema na listi

BANJA LUKA – Treću godinu zaredom na vrhu liste “najjadnijih zemalja” nalazi se Venecuela, koja je u velikim problemima nakon pada cijene nafte – jedinog značajnog izvoznog proizvoda u toj zemlji.

Objavljeno

 


siromaštvo glad najjadnijazemlja

Listu “najjadnijih” zemalja svijeta tradicionalno objavljuje “Bloomberg”, a “tron” već treću godinu ne prepušta Venecuela, dok je posljednji na listi ponovo Tajland.

Na drugom i trećem mjestu “najjadnijih zemalja” nalaze se Južna Afrika i Argentina. Potom slijede Grčka, Turska, Španija i Ukrajina.

Od zemalja iz našeg regiona “najjadnija” je Srbija, koja se nalazi na osmom mjestu. Druga “najjadnija” od zemalja bivše Jugoslavije je Hrvatska i nalazi se na 12. mjestu.

Slovenija je 33. na listi, dok ostale zemlje regiona, uključujući i Bosnu i Hercegovinu, nisu na listi.

“Bloomberg” pri pravljenju ovog sipska, kako je navedeno, uzima u obzir, između ostalog, očekivanu inflaciju i stopu nezaposlenosti.

 

Reklama

Izvor: Nezavisne novine

Nastavite čitati

LISTE

Na prestižnoj listi Financial Timesa prvi put uvrštena i kompanija iz BiH

Objavljeno

 

Da naša zemlja još uvijek može proizvesti uspješne poslovne priče dokaz je i posljednje priznanje Financial Timesa. Ovaj ugledni svjetski list je na svoju listu najbrže rastućih evropskih kompanija i to na 187. mjesto uvrstio i Ministry of Programming. Ovo je prva naša kompanija na ovoj prestižnoj listi. (više…)

Nastavite čitati

LISTE

Bezos i dalje najbogatiji na svijetu, bivša žena na 25. mjestu

Objavljeno

 

Od

Izvršni direktor i osnivač „Amazona“ Džef Bezos okončao je prošlu i započeo novu 2020. godinu kao najbogatiji čovjek na svijetu sa procjenjenim bogatstvom od 115 milijardi dolara. (više…)

Nastavite čitati

LISTE

Ko je zaradio najviše novca u 2019. godini?

Objavljeno

 

Od

Bogataši

Najviše novca od svih ljudi na svijetu ove godine je zaradio Francuz Bernard Arnault, vlasnik komapnije LVMH – 35,5 milijardi dolara, piše BiznisInfo. (više…)

Nastavite čitati

U trendu