Connect with us

ŽIVOTNA SREDINA

Paljenjem mreža tjeraju krivolovce

TREBINJE – Nezakonit ulov ribe predstavlja sve veći problem, zbog čega su trebinjski ribari odlučili da ovoj pojavi stanu u kraj kako bi sačuvali riblji fond.

Objavljeno

 


Pune ruke posla zbog krivolovaca imali su i članovi Sportsko-ribolovnog društva „Trebinje“, koji su zapalili oko 50 mreža i parangala oduzetih u krivolovu na vodama Trebišnjice i njenih jezera.

– Na ovaj način željeli smo da skrenemo pažnju javnosti da je krivolov, čiji su vinovnici nesavjesni pojedinci, strogo zabranjen – istakli su u ovom društvu.

Predsjednik ovog društva Miroslav Ninić kaže da je u proteklih godinu u vode Trebišnjice i njenih jezera ubačeno oko 450.000 mlađi kalifornijske i potočne pastrmke.

Ribolovna sezona na rijekama i jezerima u Trebinju otvorena je prošlog vikenda tradicionalnim druženjem u ribarskoj kući u Lastvi i nadmetanjem u pravljenju ribljeg kotlića.

 

Izvor: Glas Srpske

Reklama
Nastavite čitati

ENERGETIKA

Lideri G20 će odrediti cilj ograničavanja zagrijavanja

Objavljeno

 

Lideri Grupe 20 najbogatijih zemalja svijeta poručiće ovog vikenda da se moraju preduzeti hitni koraci kako bi se održao cilj ograničavanja globalnog zagrijavanja na 1,5 stepeni Celzijusa, navodi se u nacrtu saopštenja. (više…)

Nastavite čitati

PRIVREDA

Park prirode „Orjen“: Bogatstvo endemičnih vrsta i šansa za razvoj turizma

Objavljeno

 

Područje Orjena kod Trebinja, koje je Vlada Republike Srpske proglasila Parkom prirode, bogato je stanište endemičnih biljnih i životinjskih vrsta, a, osim izuzetnog ekološkog značaja, predstavlja veliki turistički potencijal ovog grada i cijele Republike Srpske. (više…)

Nastavite čitati

ŽIVOTNA SREDINA

Apel za zabranu gradnje MHE: Leondardo DiCaprio protiv Vlade FBiH

Objavljeno

 

Globalnom apelu koji je upućen Federaciji BiH za zabranu izgradnje mini hidrocentrala pridružio se i poznati glumac Leonardo DiCaprio, koji je već godinama aktivan kao okolišni aktivista. (više…)

Nastavite čitati

U trendu